• VV Brielle “On Fire” wint ook thuis van CVV Zwervers

  Na de moeizame 2-3 overwinning in Oostkapelle tegen SVOD’22 volgden twee zaterdagen zonder competitievoetbal voor VV Brielle. De thuis oefenpartij tegen GRC-14 van vorige week werd met 5-0 gewonnen, maar ondanks de ruime overwinning waren diverse spelers niet scherp. De trainingen na deze wedstrijd waren volgens trainer Zwaan prima, dus de scherpte is weer terug en dat moet zich gaan vertalen naar de thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers.

  CVV Zwervers leek lange tijd aan te haken bij de bovensten op de ranglijst, maar na de winterstop wil het nog niet erg lukken met het team van trainer Van Hemert. CVV Zwervers verloor vier van de vijf wedstrijden en speelde met 2-2 gelijk tegen SHO. Als de club uit Capelle a/d IJssel vandaag nogmaals punten laat liggen in Brielle, dan dreigt er nacompetitie. Brielle moet na de eerdere 0-3 uitoverwinning op CVV Zwervers ook de thuiswedstrijd zien te winnen, wil men mee blijven doen voor een goede klassering.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Koen Botterhuis, Kevin van la Parra, Merijn Wolters, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wissels: Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Anthony Piqué, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  Brielle begint sterk, het speelt de bal vlot rond en is feller in de duels. Na een snel uitgevoerde aanval schiet Jordy Braber vanuit kansrijke positie naast en het was volgens de grensrechter buitenspel. Giliomar Leona krijgt pardoes een vrije doortocht aangeboden, maar hij speelt de bal in de haast te ver voor zich uit, waarna doelman Evora van CVV Zwervers simpel kan redden. Uit een vrije trap kopt CVV Zwervers de bal hoog over. Opnieuw blijkt een snelle aanval met eenmaal raken gevaarlijk. Giliomar Leona ontvangt de bal, sprint naar de achterlijn en zet de bal vanaf de linkerflank voor. De toegesnelde Zepp Jacobs loopt de 1-0 binnen. Deze mooie aanval werd prima afgerond door Zepp.

  Uit een hoekschop van Joey Gomes komt de bal bij Bo van der Gaag. Bo legt de bal breed op Lex van Dommelen en die schiet op de paal. De behendig combinerende spelers van CVV Zwervers worden iedere keer tijdig opgevangen door de verdediging en door verdedigende middenvelder Merijn Wolters. Kevin van la Parra stoomt op over de linkerflank, hij speelt een verdediger uit en legt de bal goed terug maar er kan net op tijd groter onheil worden voorkomen door een verdediger van CVV Zwervers. Een afstandsschot van Joey Gomes vliegt over de lat.

  Na rust vervolgt Brielle de ingeslagen weg. Over de rechterkant komt Zepp Jacobs goed door en die trekt de bal scherp voor op de instormende Dean Bos, maar een verdediger weet de bal miraculeus over de eigen achterlijn te werken. Giliomar Leona zet opnieuw Zepp Jacobs aan het werk. Hij komt ver na een individuele actie en zet de bal voor, waar nu Dean Bos de bal wel kan aannemen. Helaas mikt Dean de bal naast het doel. Kort hierna wordt Dean Bos vervangen door Claudio Santos Silva.

  Al snel volgt de eerste mogelijkheid voor Claudio Santos Silva. Claudio krijgt echter de goed voorgegeven bal van Kevin van la Parra niet onder controle en verliest de bal. De eerste voorzet vanaf de achterlijn van CVV Zwervers wordt na een duel met Bo van der Gaag voor het doel gebracht. Het ziet er gevaarlijk uit, maar de rustig en weer betrouwbaar spelende Koen Botterhuis verdedigt prima uit. De CVV Zwervers-speler van de eerder genoemde voorzet blesseert zich bij deze actie en moet zich laten vervangen. Na een goede aanval van Brielle komt de bal uit een voorzet van Giliomar Leona aan bij Claudio Santos Silva en het is Claudio die met een simpele voetbeweging de bal langs de doelman in het net schiet (2-0). In de laatste fase van de wedstrijd blijft Brielle alert en het vandaag onmachtige CVV Zwervers krijgt geen kans om gevaar te stichten. Goalie Nigel Keehnen kreeg nauwelijks iets te doen. Ook Brielle zette niet verder aan en zo bleef het bij een prima 2-0 overwinning.

  De volgende wedstrijd voor VV Brielle 1 wordt gekenmerkt als een lastige. Tegen BVCB werd thuis met 0-2 verloren al was dit misschien geflatteerd en had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. Nu dus uit tegen BVCB in Bergschenhoek dat na de kantine brand tweemaal verloor van zowel Nieuw Lekkerland als van SVOD’22. Zijn de Bergschenhoekers van slag of is er slechts sprake van een korte inzinking? Hoe dan ook is voor Brielle BVCB altijd een lastig te bespelen tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

  VV Brielle 2 won zaterdag met 4-3 van Heinenoord 2. De rooskleurige 2-0 ruststand werd echter door Heinenoord omgebogen naar 2-3. Brielle rechtte de rug! Na doelpunten van Damian de Jong en Wouter de Ronde werd de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper NSVV 2 veiliggesteld. Dinsdagavond 7 maart speelt Brielle 2 om 20.15 uur thuis tegen Spijkenisse 2 en volgende week zaterdag, 11 maart, treedt het team van Melvin Spruijt om 12.00 uur aan tegen de Jonge Spartaan in Middelharnis.