• VV Brielle pakt derde periode na puntendeling tegen Oranje Wit

Vandaag was het weer een wedstrijd die ergens om gaat. Bij verlies komt nacompetitie voor degradatie in het vizier, maar bij winst lonkt de derde periode voor nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Wat een rare ontknoping van deze competitie! Weet u het nog? Op 12 februari verloor VV Brielle van rode lantaarndrager Neptunus-Schiebroek en belandde Brielle op de laatste plaats. Een geweldige wederopstanding van Brielle dat uit de laatste serie van negen wedstrijden maar liefst twintig punten wist binnen te slepen. De tegenstander van vandaag, Oranje Wit, behaalde voor aanvang van deze wedstrijd evenveel punten als Brielle. Beide ploegen begonnen de wedstrijd met de wetenschap dat dertig punten niet genoeg kon zijn om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Uit verloor Brielle overigens onnodig met 2-1, waarbij het Brielse doelpunt werd gemaakt door Dean Bos.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Dimitri Poortvliet, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Joël Barreto, Adam el Fazazi, Kevin van Heemst, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats. Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Koen Botterhuis, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk zichtbaar dat het bezoekende Oranje Wit was gekomen om vandaag niet te verliezen. Over de eerste helft kunnen we kort zijn, want door de behoudende speelstijl van de bezoekers wist Brielle nauwelijks kansen te creëren. Uit een voorzet van Lex van Dommelen kopte Guylain Gillet naast. Oranje Wit schoot een bal over het doel, kopte naast na een voorzet vanaf de rechtervleugel en Nigel was alert bij een uitval. De beste kans om de score te openen was de eerder genoemde kopbal van Oranje Wit. Na een snel uitgevoerde actie van Guylain Gillet wist uiteindelijk de doelman van Oranje Wit op slag van rust een doelpunt te voorkomen.

Na een 0-0 ruststand moest doelman Nigel Keehnen al snel in de tweede helft zijn doel uit stormen om onheil te voorkomen. Brielle speelde nu met de wind in de rug en zag regelmatig een diep gegeven bal, te hard door de wind gedragen, in de handen van doelman van Vuuren verdwijnen. Toch kwam Jordy Braber in balbezit bij zo’n diepe bal en die ging richting doel. Door een geweldige, snelle reactie van een verdediger van Oranje Wit werd de bal van Jordy’s schoen afgegleden.

Na een interceptie van Lex van Dommelen kwam de bal bij Zepp Jacobs. Zepp ging er als een haas vandoor en wist op het juiste moment de naar rechts uitgeweken Dean Bos te vinden. Dean leverde een puike voorzet af en bij de tweede paal kon Jordy Braber de 1-0 binnenknikken. Een mooie rush van Anthony Piqué werd op het laatste moment in de kiem gesmoord. Na balverlies op het middenveld bracht Oranje Wit de stand weer in evenwicht. Uit een goede voorzet scoorde Mike Muijen de 1-1.

Adam el Fazazi komt in het veld voor Guylain Gillet. Na doorkoppen van Dean Bos komt Adam el Fazazi een teenlengte tekort om de bal in het doel te schieten. Zepp Jacobs schiet over het doel en de wedstrijd wordt er niet beter op. De laatste kans is nog voor Oranje Wit, maar de weer uitstekende keepende Nigel Keehnen bracht redding. Uitslag VV Brielle – Oranje Wit: 1-1.

De langs de kant duidelijk aanwezige vrienden van Anthony Piqué kwamen het veld op om Anthony in een berenpak te hijsen en hem te ontvoeren voor zijn vrijgezellenparty. Anthony gaat trouwen!

Na wat dankwoorden voor Marvin Godschalk, die na negen trouwe jaren bij VV Brielle stopt met voetbal, werd hierna feestelijk afgesloten in de kantine met live muziek van het duo Freus.

Na afloop bleek dat Xerxes/DZB een 1-0 verlies incasseerde bij SHO en daardoor werd VV Brielle onbereikbaar in de derde periode en kon het feest losbarsten. Nog één reguliere competitiewedstrijd te gaan. Op zaterdag 4 juni staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen BVCB op het programma. Ook hier moet VV Brielle nog flink aan de bak, want in theorie kan nog steeds het inktzwarte scenario van nacompetitie voor degradatie opdoemen.

Thuis speelde VV Brielle met 2-2 gelijk tegen BVCB. Hopelijk stropen de mannen van Gijs Zwaan weer de mouwen op om aan de ongeslagen serie van acht (!) wedstrijden een negende toe te voegen. Zet ‘m op mannen!