• VV Brielle revancheert zich tegen Neptunus-Schiebroek
  Na de ontluisterende competitienederlaag van jongstleden zaterdag mocht VV Brielle opnieuw, nu voor de beker, aantreden tegen Neptunus-Schiebroek. Nu wel uit in Rotterdam. De vraag was of Brielle zich zou weten te herstellen na zaterdag en of het nu wel in staat zou zijn om goed partij te bieden tegen de Rotterdammers.

  In het kort: Brielle was vanavond de heersende partij en het was alleen jammer dat het niet gewoon, in de reguliere speeltijd, de wedstrijd wist te beslissen. De ruststand van 1-1 (doelpunt Lex van Dommelen) was ook de eindstand en na een strafschoppenserie stapte Brielle als winnaar uit de strijd. Deze keer waren de aanwezige Brielse toeschouwers getuige van een veel beter presterend Brielle dat zich zo knap revancheerde voor de eerder geleden nederlaag tegen Neptunus-Schiebroek.

  Opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Anthony Piqué, Elwin Spoel, Colin Schoors, Luke Corver, Victor de Blok, Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Michael Mettrop. De reservespelers waren Brian Smits, Jazzy Adams, Bob Legierse, Tom den Boer en Nigel Keehnen. Afwezig: Raoul Gillet.

  Neptunus-Schiebroek, dat de wedstrijd begon met enkele invallers, werd gelijk vastgezet op eigen helft. Marvin Godschalk nam de bal in één keer op de slof, maar zag zijn poging net naast het doel van Neptunus-Schiebroek gaan. Een afgemeten voorzet van Victor de Blok komt aan bij Zepp Jacobs die beheerst de doelman passeert, maar helaas zag de in de mist bivakkerende assistent scheidsrechter hier buitenspel in. Hetgeen onjuist was, maar het leverde dus geen doelpunt op voor Brielle. Uit een vrije trap van Victor de Blok kopt Marcel van den Berg de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Uit de eerste kans scoort Neptunus-Schiebroek de 1-0 en dat mocht Brielle zich aanrekenen, want men reageerde apathisch.

  Na een goede individuele actie van Michael Mettrop schiet hij de bal jammer genoeg in het zijnet. Victor de Blok wordt aangetikt binnen het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in. Een snelle combinatie tussen Michael Mettrop en Lex van Dommelen wordt door Lex goed afgerond. Lex schiet na een actie de bal zuiver in de touwen (1-1).

  Na rust komen gelijk twee wissels in het veld bij Brielle. De geblesseerd uitgevallen Elwin Spoel wordt vervangen door Bob Legierse en Colin Schoors wordt vervangen door Brian Smits. Ook Neptunus-Schiebroek brengt een aantal vaste waardes in. Na een pass van Brian Smits komt Zepp Jacobs alleen voor de doelman. Helaas keert de jeugdige doelman de ingeschoten bal en voorkomt een voorsprong voor Brielle. Lex van Dommelen komt goed naar binnen en besluit zijn actie met een schot, dat net naast het doel gaat.

  De diepgaande Marvin Godschalk krijgt de bal in de vrije ruimte, maar ziet geen kans om de bal bij een geheel vrijstaande medespeler te krijgen, die op de andere flank goed was meegelopen. Jammer, hier had meer uitgehaald moeten worden. Michael Mettrop kopt de bal net naast na een prima voorzet van Marvin Godschalk. Opnieuw is het Marvin, die nu Lex van Dommelen bedient en Lex schiet via de handen van de doelman op de lat. Ook Marvin raakt wat geblesseerd en laat zich vervangen door Tom den Boer.

  Neptunus-Schiebroek is in de tweede helft nauwelijks in de buurt van doelman Mitchell Lieshout geweest en was niet in staat om één goede kans te creëren. Lex van Dommelen test nog een keer de doelman, maar raakt de bal niet vol waardoor de doelman de bal tot hoekschop weet te verwerken. Tom den Boer kopt de bal uit een goede voorzet van Bob Legierse recht in de handen van de doelman. Na een goede aanval van Brielle mikt Marcel van den Berg te hoog en Tom den Boer ziet dat zijn harde schot gered wordt door de doelman van Neptunus-Schiebroek.

  Na de reguliere speeltijd staat de stand 1-1 op het scoreboard en bleek het heersende Brielle jammer genoeg niet in staat om in de uitstekend gespeelde tweede helft nog een doelpunt te maken.

  Strafschoppen moesten de beslissing brengen in dit bekerduel. Neptunus-Schiebroek mocht starten en gelijk was de bal voor Mitchell Lieshout, Marcel van den Berg mikte raak en dat deden Victor de Blok, Tom den Boer en Lex van Dommelen ook. Helaas belandde de strafschop van Brian Smits op de paal en benutte ook Neptunus-Schiebroek er vier in deze serie. Om en om nemen moest nu de beslissing brengen en opnieuw was het Mitchell Lieshout die gelijk de eerstvolgende strafschop stopte. Michael Mettrop schoot vervolgens de bal zuiver in en zo gaat Brielle door naar de volgende bekerronde.

  Brielle speelt zaterdag 26 oktober uit tegen BVCB, dat jongstleden zaterdag na een moeizame competitiestart een 1-2 overwinning wist te behalen bij VELO. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op Sportpark De Sporthoek, Sporthoekpad 1, 2661 GV te Bergschenhoek.