• VV Brielle slikt nederlaag tegen R.K.S.V. Spartaan’20

  VV Brielle is al enkele weken van slag. Het begon zeer voortvarend met klinkende overwinningen op rij, maar ook vorige week lukte het een veel beter Brielle niet de drie punten te pakken bij Terneuzense Boys. De 2-2 uitslag leverde slechts één punt op en dat terwijl de komende weken er vele lastige wedstrijden op het programma staan voor de ploeg van trainer Gijs Zwaan.

  Vandaag mocht Brielle het op stoom geraakte Spartaan’20 ontvangen dat vorige week nog uiterst knap met 2-0 wist te winnen van BVCB.
  Goed om te zien dat drie geblesseerde spelers weer naar de wedstrijd kwamen kijken en dat ze gemotiveerd aan hen herstel werken. Voor twee spelers zal de weg naar volledig herstel nog lang zijn.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Giliomar Leona, Dean Bos en Claudio Santos Silva. Wisselspelers: Fabian van Benthem, Joey Gomes, Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Bob Legierse en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Koen Botterhuis, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  Het spel golft in het begin van de wedstrijd wat op en neer, waarbij opgemerkt mag worden dat Spartaan’20 wel iets beter uit de startblokken kwam. Zepp Jacobs is echter de eerste speler die gevaar sticht. De daaropvolgende hoekschop wordt simpel uitverdedigd. Na ruim twintig minuten was het eerste schot op doel gelijk raak. Van buiten de zestien was het Yakoubi van Spartaan’20 die de bal met precisie laag in de uiterste hoek schoot (0-1). Brielle ging meer op de helft van Spartaan’20 voetballen. Merijn Wolters bereikt Zepp Jacobs die op zijn beurt Giliomar Leona aanspeelt. Giliomar schiet de bal knap in, maar een doelpunt blijft uit. De voorzet van Giliomar Leona richting Dean Bos is goed maar Dean krijgt geen ruimte om hiervan te profiteren, omdat Spartaan’20 kort en goed op de man zit. In de laatste minuten van de eerste helft kop Dean Bos een voorzet van Giliomar Leona goed in. Knap was de daaropvolgende redding van doelman Essajas van Spartaan’20, die de bal nog uit de hoek ranselt.

  In de tweede helft neemt Brielle het heft in handen. Uit een hoekschop van Giliomar Leona kopt Claudio Santos Silva de bal over de lat. Een schot van Jordy Braber gaat over de lat. Zepp Jacobs probeert het, maar opnieuw blijkt de doelman van Spartaan’20 over goede reflexen te beschikken want voor dat Claudio Santos Silva de bal in het net kan schieten, duikt de doelman alweer op de losgelaten bal. Toch hangt de 1-1 in de lucht en die komt er ook. Uit een pass van Giliomar Leona is het de opgekomen Kevin van la Parra die de bal na een vloeiende aanname hard en laag in het doel van Spartaan’20 schiet (1-1).

  Na het vieren van het fraaie doelpunt lag de bal binnen een minuut aan de andere kant weer in het net. Brielle lette niet goed op en stapte te gretig in bij een snel uitgevoerde aanval. De bal werd vervolgens door Bashir achter doelman Nigel Keehnen geschoten (1-2). Brielle stroopt de mouwen weer op. Claudio Santos Silva draait goed van zijn tegenstander weg, maar helaas mikt Claudio de bal naast in plaats van in het doel. Als, na een snelle counter, Yakoubi van Spartaan’20 de bal voor zijn voeten krijgt, aarzelt hij geen seconde en schiet de 1-3 snoeihard tegen de touwen. Wat een domper voor Brielle! Spartaan’20 komt nauwelijks meer van eigen helft door het opportunistische spel van Brielle.

  Als Dean Bos opnieuw met een goede kopstoot de bal richting de benedenhoek van het doel knikt, lijkt de 2-3 te gaan vallen. Echter, met een formidabele duik is het weer doelman Essajas van Spartaan’20 die een treffer met zijn vingertoppen weet te voorkomen. Giliomar Leona schiet na een volgende aanval de bal over het doel.

  Tom Sleeuwenhoek komt Giliomar Leona vervangen en kort hierna komt Bob Legierse in het veld voor Claudio Santos Silva.
  De tijd tikt door en we gaan richting de negentigste minuut. Na een spervuur van aanvallen is het Jordy Braber die uiteindelijk de bal voor zijn voeten krijgt en de 2-3 in het doel jaagt. Er komen nog wat extra minuten bij, want de Spartaan’20 boys waren moe en lagen daardoor heel vaak op de grond. Zepp Jacobs is op de valreep de verdedigers van Spantaan’20 nog te slim af maar het is wederom doelman Essajas die Spartaan’20 op de been houdt. De goed leidende scheidsrechter Vink blaast voor het einde van de wedstrijd en teleurgesteld druipt Brielle met een 2-3 nederlaag af.

  Conclusie: Brielle werd vandaag afgetroefd door een ploeg die goed in vorm is. Met name doelman Migael Essajas en aanvaller Mohamed el Yakoubi van Spartaan’20 maakten het verschil. De ploeg uit Rotterdam-Zuid stond goed en was scherp in de duels. Brielle moet zich herpakken en zien dat het weer de juiste vorm hervindt. Gelukkig wordt er prima getraind en dit moet tot betere resultaten gaan leiden.

  Aanstaande zaterdag 12 november speelt VV Brielle 1 om 14. 30 uur uit tegen XerxesDZB. XerxesDZB speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Terneuzense Boys. Als Brielle wint, gaat het over XerxesDZB heen dat nu nog twee punten meer heeft. Laten we hopen dat Brielle zaterdag weer in vorm is.

  De wedstrijd SC Botlek tegen VV Brielle 2 werd op verzoek van de thuisclub verplaatst naar dinsdag 15 november 20.00 uur. Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 2 om 12.15 uur thuis tegen Poortugaal. Bij winst op Poortugaal ziet het er goed uit voor de mannen van Spruijt!