• VV Brielle slikt pijnlijke nederlaag tegen koploper sv Poortugaal

Om de competitie spannend te houden moest VV Brielle vandaag winnen van SV Poortugaal en dat is zeker geen eenvoudige opgave tegen de ongenaakbare nummer één van de competitie. Trainer Stanley Rieborn moest het daarnaast ook nog eens doen met een aantal niet 100 procent fitte spelers. De eerste helft, met de straffe wind in de rug, was Brielle niet de mindere. Wel kregen de verdedigers van Brielle drie gele kaarten, want de snelle voorwaartsen van Poortugaal waren bijna niet af te stoppen. In de tweede helft waren de snelle en zeer behendige aanvallers niet meer te houden. Na een overtreding met een tweede gele kaart voor dezelfde speler van Brielle tot gevolg stond Brielle met tien man. De scheidsrechter legde de bal op de stip en in 67e minuut kwam Poortugaal op 0-1 en was het gedaan met Brielle. Poortugaal kon uitlopen naar 0-4 overwinning en pakte ook de eerste periode.

Opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Anthony Piqué, Victor de Blok, Colin Schoors, Zepp Jacobs, Brian Smits, Jazzy Adams, Lex van Dommelen en Raoul Gillet. De reservespelers waren Elwin Spoel, Michael Mettrop, Luke Corver, Bob Legierse en Nigel Keehnen.

Met de straffe wind in de rug begon Brielle sterk aan de wedstrijd. Het is de mee opgekomen Marcel van den Berg die de eerste kans voor Brielle naast het doel knikt. Een snoeihard schot van Colin Schoors gaat maar net over de lat boven doelman Bijl van Poortugaal. Bij uitvallen van Poortugaal blijkt al snel dat daar vandaag het gevaar in schuilt. Bij een eerste aanvallende actie van Poortugaal trakteert de scheidsrechter een speler van Brielle gelijk op een gele kaart. Bij een doorbraak van de razendsnelle voorwaartsen van Poortugaal is Mitchell Lieshout attent en voorkomt een tegentreffer.

Opnieuw valt een gele kaart een verdediger van Brielle ten deel. Na een voorzet van Raoul Gillet mikt Lex van Dommelen de bal over het doel en dat was een beste kans voor Brielle. Een vrije trap van Lex van Dommelen vliegt gedragen door de wind over het doel van Poortugaal. Opnieuw krijgt een verdediger van Brielle een gele kaart na een overtreding op de bijna niet te stuiten Rosina van Poortugaal. Een vrije trap van Brian Smits wordt door Lex van Dommelen over het doel gekopt. Na een aanval van Brielle komt Poortugaal er weer snel uit, maar opnieuw blijft doelman Mitchell Lieshout de situatie de baas.

Conclusie na 45 minuten: Brielle speelt veel op de helft van Poortugaal maar de gasten zijn donders gevaarlijk en met een 0-0 stand en drie gele kaarten opzak gaan we rusten.

Na rust komt Elwin Spoel de al op een gele kaart getrakteerde Victor de Blok vervangen. Elwin zal de snelle en ontzettend behendige Rosina af moeten gaan stoppen. Het is Mitchell Lieshout, die een eerste inzet van Poortugaal prima onschadelijk maakt. Op snelheid is Jazzy Adams de verdediging van Poortugaal te snel af, maar de afronding en de bijna 1-0 blijft uit. Jazzy blesseerde zich en moest zich laten vervangen door Michael Mettrop. De ongrijpbare Rosina mikt de bal op de paal. Aan de andere kant schuift ook Raoul Gillet de bal op de paal na een actie en prima voorzet van Lex van Dommelen. Een vrije trap van Poortugaal gaat ruim over het doel van Brielle.

Een rare bal in de zestien, die Anthony Piqué even kwijt is, en vervolgens loopt Anthony tegen Rosina aan. De scheidsrechter geeft een tweede gele kaart aan Anthony en een strafschop. De strafschop in de 67e minuut wordt door Breukhoven van Poortugaal onberispelijk in de touwen gejaagd (0-1) en dit blijkt de wending in de wedstrijd. Luke Corver komt voor Brian Smits in het veld, maar met nog tien spelers van Brielle tegen elf van Poortugaal in het veld geeft Poortugaal gas bij met verse krachten. Het is invaller Gret van Poortugaal die 0-2 maakt en eigenlijk loopt Brielle alleen nog maar achter de feiten aan. Poortugaal kreeg nog enkele kansen en met wat reddingen van Mitchell Lieshout duurde het tot de twee minuten voor tijd dat Rosina van Poortugaal de beloning kreeg voor zijn optreden van vandaag. Na een redding van Mitchell Lieshout reageerde hij vliegensvlug en kopte de 0-3 binnen. Uiteindelijk maakte invaller Versteege van Poortugaal nog de 0-4 in blessuretijd, Brielle was knock-out.

Brielle moest zijn meerdere erkennen in de aanvallers van Poortugaal, die vandaag duidelijk in een geweldige vorm verkeerden en met het maximale punten uit zeven wedstrijden is Poortugaal dan ook terecht de winnaar van de eerste periode in de eerste klasse B. Gefeliciteerd!

De spelers van Brielle mogen zich de komende week weer opladen om het nu op de derde plaats staande v.v. SHO te bestrijden, winst is aanhaken en verlies is afhaken in het klassement.

Zaterdag 9 november om 14.30 uur: VV Brielle – v.v. SHO op het Geuzenpark, waarbij Brielle opnieuw alles moet geven en punten moet gaan pakken!