• VV Brielle speelt gelijk tegen RVVH (0-0)

  Vandaag weer een thuiswedstrijd voor VV Brielle op het zeg maar gerust ijskoude Geuzenpark. RVVH is de tegenstander. De ambiteuze club uit Ridderkerk kent een teleurstellende start in de competitie, want na zeven gespeelde competitiewedstrijden behaalde het maar negen punten. Het won van Rijsoord (0-1) en van SVOD’22 (3-0). Driemaal speelde RVVH gelijk; tegen XerxesDZB (1-1), Nieuw Lekkerland (1-1) en BVCB (2-2). Het verloor van DCV met 1-2 en van Spartaan’20 met 0-2.

  Bij Brielle, dat één punt meer heeft dan tegenstander RVVH, is het de laatste weken ook geen hosanna. Na het verlies van Brielle tegen BVCB en Spartaan’20 werd afgelopen zaterdag met 4-1 verloren bij XerxesDZB. De supporters die de wedstrijd hebben gezien zagen dat Brielle in de eerste helft de teugels in handen had op Sportpark Faas Wilkes en ze zagen een onherkenbaar Brielle in de tweede helft, dat door vele individuele fouten kansloos verloor. Vandaag moet er resultaat worden behaald op deze “winterdag”.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Daniqué Wolters, Jordy Braber, Zepp Jacobs en Giliomar Leona. Wisselspelers: Fabian van Benthem, Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Bob Legierse, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Dean Bos, Koen Botterhuis, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki en Dimitri Poortvliet.

  RVVH begon voortvarend tegen Brielle. Het eerste schot richting doel kwam van oud-Brielle-speler Gino Stolk, maar Brielle-doelman Nigel Keehnen pareert het schot. Bij een volgende aanval van RVVH was Bo van der Gaag alert en blokte de bal. Na ruim veertig minuten kwam Brielle voor het eerst gevaarlijk voor het doel van RVVH. De scherpe voorzet van Giliomar Leona werd over de eigen achterlijn gelopen. Uit de hoekschop die daarop volgde van Giliomar kopte Zepp Jacobs de bal over het doel. Kort voor rust kopte de vrijstaande Merencia van RVVH een lastige bal naast het doel van Brielle.
  In de eerste helft viel er, behoudens veel strijd, dus weinig te genieten. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd, al was RVVH wat meer op de helft van de thuisploeg te vinden.

  In de tweede helft werd de geblesseerd geraakte Daniqué Wolters vervangen door de ook nog niet geheel fitte Claudio Santos Silva.
  Brielle is al snel dichtbij de openingstreffer. De ploeg van trainer Gijs Zwaan kwam beter uit de verf dan in de eerste helft. Uit een voorzet van Giliomar Leona kopte Claudio Santos Silva de bal op de lat. Eigenlijk kreeg, net als in de eerste helft ook RVVH weinig mogelijkheden. Toch werd het enige slippertje Brielle bijna fataal. Na een goede steekpass schoot Merencia de bal goed in, maar doelman Nigel Keehnen voorkwam een achterstand. RVVH’er Buist kopte een bal (vanuit buitenspel) voorlangs. Twee spelers komen vers het veld in bij Brielle. Tom Sleeuwenhoek vervangt Giliomar Leona en Bob Legierse komt de niet geheel klachtenvrije Joey Gomes vervangen.

  Tot tweemaal toe probeert RVVH het van afstand. Doelman Nigel Keehnen van Brielle blijkt, ondanks de kou, betrouwbaar en stopt de schoten van Merencia en El Koubai. Na goed doorzetten van Claudio Santos Silva gaat de bal dwars door de defensie van RVVH. De snel reagerende Kevin van la Parra gaat alleen op RVVH-doelman Elkhuizen af en probeert de bal langs de uitkomende doelman te spelen. Door een prima reactie van de doelman plukt hij de bal van de schoen van Kevin. Uit een hoekschop van Zepp Jacobs valt de bal via een verdediger voor de voeten van Lex van Dommelen. Lex schiet de bal hard in, maar via een reddende verdediger gaat de bal naast in plaats van in het doel.

  Nul-nul was het en bleef het. Gezien het wedstrijdbeeld misschien wel een logische uitslag, al had Brielle met een beetje meer geluk de wedstrijd op het laatst nog in zijn voordeel kunnen beslissen.

  Aanstaande zaterdag 26 november speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur uit tegen Rijsoord dat met slechts één punt op de laatste plaats staat. Nooit onderschatten, want ook Brielle moet heel hard knokken voor de punten. Op dinsdag 22 november oefent Brielle 1 tegen en bij Spijkenisse, aanvang 20.15 uur.

  VV Brielle 2 liet dinsdagavond in een uiterst teleurstellende wedstrijd de punten aan SC Botlek 2. Zaterdag revancheerde Brielle 2 zich door tegen koploper Zuidland 2, dat nog alle wedstrijden had gewonnen, een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Zaterdag 26 november speelt Brielle 2 om 11.30 uur uit tegen GHVV’13 dat momenteel op de tweede plaats bivakkeert.

  Aanstaande dinsdagavond speelt VV Brielle O23 voor de Drukzo cup tegen Spirit O23, deze wedstrijd begint om 20.15 uur op het Geuzenpark.