• VV Brielle speelt zich warm in de oefenwedstrijd tegen ASWH O23

  De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld op 10 december 2022 en met 0-3 gewonnen bij DCV. Een maand later op dinsdag 10 januari 2023 was de eerste training voor het tweede gedeelte van dit seizoen. Op de daaropvolgende donderdag en zaterdag werd er onder erbarmelijke omstandigheden getraind. De oefenwedstrijd tegen VRC in Veenendaal werd onder zeer slechte weersomstandigheden gespeeld. De wat teleurstellende 1-1 uitslag was misschien een tegenvaller tegen een tweedeklasser, maar men had weer een wedstrijd in de benen. De ontvangst bij VRC was prima en we mogen de complimenten geven aan deze grote vereniging die bestaat uit meer dan 1400 leden.

  Jongstleden dinsdag stond ASWH O23 op het oefenprogramma en dat moet voor VV Brielle 1 de opmaat zijn voor de competitie die op zaterdag 21 januari weer van start gaat.

  Startopstelling Brielle: Nigel Keehnen, Damian de Jong, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Daniqué Wolters, Joey Gomes, Jordy Braber, Giliomar Leona, Dean Bos en Kevin van la Parra. Wisselspelers: Tim Baumann, Vincent Eielts, Zepp Jacobs, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Deshney Hoornweg, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Bob Legierse, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet en Merijn Wolters.

  In de eerste helft was vaak de laatste pass niet zuiver en/of werd er (te) veel balverlies geleden. De jonkies van ASWH waren behendig en konden met snelle combinaties goed meevoetballen. Brielle ging uiteindelijk met 3-0 rusten door doelpunten van Dean Bos (2x) en Damian de Jong. ASWH kwam zo nu en dan wel in de buurt van het Brielle doel, maar daar stagneerde het vaak en anders was Nigel Keehnen paraat.

  In de tweede helft werd er veel gewisseld. Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek kwamen voor Koen Botterhuis en Dean Bos in het veld. Later maakten ook Tim Baumann en Zepp Jacobs nog hun opwachting voor Daniqué Wolters en Damian de Jong.

  ASWH O23 kwam terug in de wedstrijd na een benutte strafschop (3-1). Hierna was het Brielle dat de score verder op wist te voeren. Doelpunten van Claudio Santos Silva (2x), Zepp Jacobs (2x), Jordy Braber en Tom Sleeuwenhoek bepaalden de eindstand op 9-1.

  Het niet complete ASWH O23 dat in divisie 1-B uitkomt moest vandaag dus veel doelpunten slikken en Brielle speelde bij vlagen uitstekend en mag dit zaterdag op het eigen Geuzenpark weer laten zien.

  Op zaterdag 21 januari speelt Brielle 1 thuis tegen Nieuw Lekkerland om 14.30 uur. Komt u ook kijken?

  VV Brielle 2 speelt zaterdag om 11.45 uur uit tegen Oud-Beijerland 2. Dit is de eerste wedstrijd in de promotieklasse en ook dan moet het mogelijk zijn om drie punten uit deze wedstrijd te behalen.