• VV Brielle staat opnieuw met lege handen

  VV Brielle moest zaterdag, vanwege de eerdere algehele afkeur in West 2, de inhaalwedstrijd tegen topper SHO spelen. De uitwedstrijd werd indertijd in Oud-Beijerland met 0-1 gewonnen door VV Brielle (doelpunt Stevie Soares).
  Vandaag leek het er weer op dat Brielle met een overwinning van het veld zou gaan. Het speelde snel de bal rond en wist aardig wat kansen te creëren. Bij de eerste de beste uitval van SHO volgt echter een hoekschop. De hoekschop valt gelukkig voor SHO en Joost Both maakt de 0-1. Brielle zakte even wat weg, maar had totaal niets te duchten van SHO, dat vandaag enkele spelers moest missen. Na rust zette Brielle SHO vast op de eigen helft en was het wachten op een Brielse treffer. Die kwam er. Jeffrey Duijnstee benutte een strafschop (gegeven na een overtreding op Mike van Dommelen). Brielle ging vol voor de overwinning. De ingevallen Tom den Boer raakte de bal in een duel en via een verdediger van SHO ging de bal over de doelman, die grabbelde de bal volgens de scheidsrechter nog van de lijn terwijl toeschouwers die in goede positie stonden anders beoordeelden. Helaas, geen doelpunt. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte Tim de Pender gebruik van twee ongelukkige momenten aan Brielse kant en zo mocht SHO met een 1-3 overwinning naar Oud-Beijerland. Ongelofelijk!

  Opstelling: Deshney Hoornweg (21), Marvin Godschalk (2), Lonny Mendes Fernandes (3), Marcel van den Berg (4), Marco de Borst (5), Luke Corver (6), Jeffrey Duijnstee (7), Victor den Blok (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Claudio Santos Silva (11). Op de reservebank namen Gino Stolk (12), Tom den Boer (14), Niels Bekker (15), Elwin Spoel (16), Brian Smits (17) en Mitchell Lieshout (1) plaats. Niet inzetbaar was Stevie Soares.

  Onder heerlijke omstandigheden begint Brielle sterk aan de wedstrijd. De bal gaat snel rond en SHO heeft niet veel in te brengen. Na een knappe combinatie gaat Claudio Santos Silva er vandoor en heeft dan net de pech dat de bal, na een volgende actie, van zijn voet springt. Een doelpoging van Lex van Dommelen vanaf de zijkant is voor de doelman van SHO. Claudio Santos Silva gaat langs de verdediging en met een knappe save weet de doelman de bal uit de hoek te duiken. Een combinatie tussen Victor de Blok en Jeffrey Duijnstee eindigt in een hoekschop, als het schot van Victor door de doelman over de achterlijn wordt gebokst. Uit de hoekschop is het Jeffrey Duijnstee, die met een prima actie opnieuw de doelman test en opnieuw geen goal. Claudio Santos Silva is de verdediging te slim af en gaat alleen op de doelman af en wederom wordt deze 100% kans gemist. Mike van Dommelen speelt over op Jeffrey Duijnstee die hard uithaalt en deze bal wordt door een SHO verdediger geblokt.

  Het wordt eentonig, weer krijgt Claudio Santos Silva een kans en helaas weer geen doelpunt. Een schot van Mike van Dommelen wordt geblokt en in de rebound kan Jeffrey Duijnstee net niet goed bij de bal. Balverlies op de helft van SHO wordt bijna noodlottig, maar nu redt Deshney Hoornweg. Uit de hoekschop valt de bal gelukkig voor SHO en Joost Both maakt de 0-1. Brielle zakte even wat weg, maar had totaal niets te duchten van SHO dat vandaag enkele spelers moest missen. Een kopbal van Lex van Dommelen had te weinig kracht en een hoge bal van Victor de Blok wordt door Jeffrey Duijnstee in de betrouwbare handen van de doelman van SHO gekopt.

  Na rust zette Brielle SHO vast op de eigen helft en was het wachten op een Brielse treffer. Mike van Dommelen kopt de bal uit een voorzet van Marco de Borst naast het doel. Een schot van Lex van Dommelen wordt geblokt en uit een voorzet van Jeffrey Duijnstee schiet Claudio Santos Silva de bal hoog over. Niels Bekker komt voor Luke Corver in het veld. Een voorzet van Marvin Godschalk komt niet goed op het hoofd van Niels Bekker en de bal gaat over de lat. Jeffrey Duijnstee benut, na een overtreding op Mike van Dommelen, een strafschop en het staat meer dan terecht gelijk (1-1).

  Een hoekschop van SHO oogt gevaarlijk, maar wordt deze keer goed uitverdedigd. Tom den Boer komt Mike van Dommelen vervangen. Snel hierna een diepe bal op Tom den Boer die via een tegenstander de bal met effect over de doelman krijgt. Volgens de op dezelfde lijn staande toeschouwers een doelpunt, maar volgens de scheidsrechter haalde de grabbelende doelman de bal van de lijn. Pech! Na een pass van Tom den Boer schiet Jeffrey Duijnstee de bal ver naast. Brian Smits komt voor de moegestreden Victor de Blok in het veld. Ongelofelijk, maar de realiteit...

  SHO komt opzetten en een bal valt via de rug van een speler van Brielle voor de voeten van de ingevallen jeugdspeler Tim de Pender, die de 1-2 in het Brielse doel schiet. Brielle is het in de laatste minuten van de wedstrijd weer even kwijt, maar probeert nog wel de gelijkmaker te produceren. Dit lukt helaas niet en in blessuretijd krijgt Tim de Pender nogmaals de bal op een presenteerblaadje en schiet SHO naar een niet verdiende 1-3 overwinning.

  Brielle druipt opnieuw met een thuisnederlaag af richting de kleedkamer.

  Dinsdag speelt Brielle om 20.00 uur uit tegen FC Vlotbrug voor de Palace Casino Cup en op zaterdag 2 maart oefent Brielle om 14.30 uur thuis tegen hoofdklasser SC Feyenoord.
  Op 9 maart speelt Brielle om 14.30 uur thuis tegen VV Rijsoord voor de competitie en gaat plan B voor de derde periode in werking, volgens trainer Stanley Rieborn.