• VV Brielle – Velo eindigt in IN 2-2
    VV Brielle wist de uitwedstrijd tegen VELO nipt met 0-1 te winnen en VELO heeft het moeilijk deze competitie, want de promovendus van vorig seizoen staat met slechts dertien punten onderaan. Gezien de stand moet Brielle vandaag in staat zijn om in eigen huis weer eens drie punten te pakken, maar zoals al vele wedstrijden breekt het gebrek aan scorend vermogen Brielle nog weleens op. Brielle begon sterk aan de wedstrijd en de 1-0 werd knap ingeschoten door de mee opgekomen Marvin Godschalk. Op slag van rust, vanuit het niets, plofte de 1-1 van ruim twintig meter in de kruising achter de kansloze Mitchell Lieshout. VELO had eigenlijk nog geen kans gehad maar deze bal, gedragen door de wind, werd prima ingeschoten. Na rust herstelde aanvoerder Lex van Dommelen de score weer in het voordeel van Brielle. Lex nam de bal mooi mee en schoot de bal uit een moeilijke hoek knap binnen (2-1). Gezien het spelbeeld en de kansen die Brielle vandaag kreeg, was het wachten op een derde doelpunt voor Brielle, helaas viel kort voor tijd uit de tweede kans in de wedstrijd voor VELO de 2-2, na onachtzaamheid van de Brielse defensie. Weer een gelijkspel, want Brielle zag in de resterende tijd geen kans meer om een doelpunt maken.

Opstelling: Mitchell Lieshout, Elwin Spoel, Marcel van den Berg, Marvin Godschalk, Victor de Blok, Anthony Piqué, Luke Corver, Michael Mettrop, Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Raoul Gillet.
    De reservespelers waren Jazzy Adams, Bob Legierse, Brian Smits en Nigel Keehnen.

Brielle begon sterk aan de wedstrijd en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van VELO. Jammer dat een fraaie aanval ten onterechte werd afgevlagd en afgefloten. Na ongeveer tien minuten spelen schiet de mee opgekomen Marvin Godschalk knap de 1-0 binnen. De doelman wist in eerste instantie een doelpunt te voorkomen, maar de bal werd direct weer opgepikt. Marcel van den Berg wist de vrijstaande Marvin te vinden en die schoot de bal in het net. Kort hierna een kans voor Raoul Gillet, maar nu pakte de doelman de bal. De scheidsrechter zag geen handsbal van VELO in het eigen strafschopgebied en wuifde ook het neerleggen van Raoul Gillet weg binnen het strafschopgebied. Dit hadden twee strafschoppen moet zijn. Ook al creëerde Brielle niet veel kansen, het had een duidelijk overwicht tegen een onmachtig VELO. Teleurstellend was het dat op slag van rust, vanuit het niets, de 1-1 van ruim vijfentwintig meter in de kruising achter de kansloze Mitchell Lieshout plofte. VELO had eigenlijk nog geen kans gehad, maar deze bal, gedragen door de wind, werd prima ingeschoten.

In de tweede helft zet Brielle VELO gelijk weer onder druk. Brielle vindt een opening na goed werk op de linkerflank. Met een prima pass wordt aanvoerder Lex van Dommelen bereikt, Lex speelt behendig de bal langs de verdediger en schiet de bal uit een lastige hoek fraai binnen (2-1). Brielle blijft sterker en combineert bij vlagen heel aardig. Het wachten is op een derde doelpunt van Brielle. Raoul Gillet raakt geblesseerd en Jazzy Adams komt hem vervangen. Marcel van den Berg kopt over en na een uitbraak over rechts legt Lex van Dommelen de bal terug op Zepp Jacobs. Helaas wist een verdediger de te zacht ingespeelde bal van Zepps schoen de glijden. Marcel van den Berg kopt opnieuw over het doel.

Trainer Rieborn past een opvallende wissel toe: de fit en energiek ogende Michael Mettrop gaat naar de kant en Brian Smits is zijn vervanger. Zepp Jacobs gaat naar rechts en Brian gaat vanaf links-midden spelen. Opnieuw zit de assistent-scheidsrechter ernaast. Hij vlagt, terwijl de bal niet geheel over de lijn is en extra zuur is dat Jazzy Adams vervolgens een gele kaart krijgt, omdat hij dacht dat hij gewoon door mocht spelen. Net als in de eerste helft wordt het publiek van Brielle opgeschrikt als de bal ineens achter de verdediging valt en tot ieders ongeloof de assistent-scheidsrechter niet voor buitenspel vlagt. Natuurlijk had ook de Brielse defensie alerter moeten reageren, maar VELO maakte wel dankbaar gebruik van deze meevaller en maakte de 2-2. VELO had tot dusver nauwelijks een kans gehad en dan is het dubbel triest dat het dan toch op gelijke hoogte weet te komen tegen een veel beter voetballend Brielle. De laatste kans is voor Jazzy Adams. Hij gaat goed door en probeert alleen voor de doelman de bal over hem heen te liften en dat lukt, maar de bal belandt ook bovenop het net.

Voor Brielle een teleurstellend resultaat, want deze wedstrijd had gewonnen moeten worden en VELO mag het arbitraal trio danken voor het gestolen punt.

Aanstaande zaterdag, 14 maart, speelt Brielle uit tegen Neptunus-Schiebroek dat ook gelijkspeelde uit tegen BVCB. Neptunus-Schiebroek staat allang op de tweede plaats, maar blijft in het vizier van een aantal achtervolgende ploegen. Brielle verloor thuis met ruime cijfers van Neptunus-Schiebroek en heeft wat dat betreft nog iets recht te zetten.

De wedstrijd Neptunus-Schiebroek - VV Brielle begint aanstaande zaterdag om 15.00 uur, komt u ook Brielle steunen in de uitwedstrijd? De wedstrijd wordt gespeeld op het Sportpark van Neptunus-Schiebroek, aan de Hazelaarweg 40 in Rotterdam.