• VV Brielle verliest met 1-4 van RKSV Halsteren (zon)

Tegen zondag hoofdklasser RKSV Halsteren speelde VV Brielle zijn eerste oefenwedstrijd. In de tweede helft werd duidelijk zichtbaar dat de, vorig seizoen hoog geëindigde, hoofdklasser een maatje te groot was voor Brielle. Na één week trainen en met nog niet alle spelers aan boord werd wel een nuttige oefenwedstrijd afgewerkt. Het spel van Brielle was in de eerste helft bij vlagen goed, maar in de tweede helft kon men het niet meer bolwerken tegen het kwalitatief goede Halsteren. Halsteren had al ruim twee weken training in de benen en speelde nu hun tweede oefenwedstrijd.

Brielle begon in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout (1), Colin Schoors (2), Marcel van den Berg (4), Lex van Dommelen (10), Elwin Spoel (5), Luke Corver (6), Tom den Boer (7), Michael Mettrop (8), Jazzy Adams (9), Zepp Jacobs (3) en Niels Bekker (11).

Brielle begon goed aan de wedstrijd. Met een prima pass bereikte Zepp Jacobs de snelle Jazzy Adams. Jazzy kwam wat schuin voor het doel maar zag dat mede-aanvaller Niels Bekker goed was aangesloten. Jazzy plaatste de bal op Niels en die schoot de bal, die wat van richting veranderde, in het net (1-0). Een schot van Tom den Boer gaat naast en ook een kopbal van Jazzy Adams uit een hoekschop van Tom den Boer gaat naast het doel. Na een goed uitgevoerde aanval scoorde een speler van Halsteren, die achter de verdediging was opgedoken, van dichtbij de 1-1. Bij een uitval van Brielle kwam opnieuw Jazzy Adams in goede positie, maar helaas werd het schot door de doelman gekeerd. Halsteren wordt wat sterker en met een goede ingreep voorkomt Marcel van den Berg nieuw gevaar voor Brielle en een afstandsschot wordt bekwaam gepakt door doelman Mitchell Lieshout.

Colin Schoors probeert het van afstand maar mikt naast en na een snelle aanval van Brielle kwam Jazzy Adams weer voor het doel, maar deze keer was er geen aansluiting. De bal uit een voorzet van Tom den Boer wordt door Niels Bekker richting doel gekopt, maar dit was een eenvoudig prooi voor de doelman van Halsteren. Op slag van rust tast de defensie van Brielle mis als de bal uit een hoekschop voor het doel komt en een speler van Halsteren benut dit buitenkansje (1-2). Pech, zo vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Van Gurp.

Na rust komt Raoul Gillet (14) in het veld voor Niels Bekker, terwijl Halsteren een half elftal wisselt. Brielle wordt gelijk onder druk gezet. Mitchell Lieshout pakt het eerste schot op het doel van de tweede helft en een schot vliegt naast het doel. Brian Smits (12) komt Michael Mettrop vervangen. Halsteren scoort een dubieus doelpunt. Bal wel of niet over de lijn? Volgens heel Brielle niet, maar de leidsman volgt het advies van zijn assistent op en keurt het doelpunt goed (1-3). Een vrije trap raakt de bovenkant van de lat en zo komt Brielle goed weg. Raihy Martowirono (16) komt Luke Corver vervangen. Halsteren scoort en het staat 1-4. Niels Bekker komt weer in het veld voor Jazzy Adams en Marvin Godschalk (17) komt Elwin Spoel vervangen. Op het laatst nog een wissel: Michael Mettrop voor Tom den Boer. Halsteren kreeg nog wat mogelijkheden en Brielle was in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk.

Kort voor het einde van de wedstrijd gaat Niels Bekker naar de grond zonder dat er iemand in de buurt is, met een ernstige blessure verlaat Niels het veld en gaat richting ziekenhuis. De wedstrijd wordt afgefloten en kende dus een trieste afloop. Het was leuk om te zien dat de nieuwkomers bij Brielle goed presteerden, al was het overwicht van de tegenstander in de tweede helft groot toch een nuttige oefenwedstrijd.

Dank voor het bezoek van Halsteren aan het Geuzenpark en ook dank voor de vele toeschouwers die hun weg weer wisten te vinden naar het complex van VV Brielle.

Zaterdag 10 augustus oefent Brielle opnieuw thuis tegen R.V. & A.V. Sparta om 14.30 uur.