• VV Brielle verliest met 2-0 van sv Deltasport

VV Brielle moest vandaag opnieuw aantreden zonder de nog steeds niet fitte Lonny Mendes Fernandes en Deshney Hoornweg. Tot overmaat van ramp moest ook Marco de Borst met een kuitblessure afhaken en dit hield in dat aanvoerder Lex van Dommelen centraal achterin moest spelen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, een uiterst matig Brielle gaf de drie punten weg aan Deltasport.

Opstelling: Mitchell Lieshout (1), Marvin Godschalk (2), Victor den Blok (3), Marcel van den Berg (4), Elwin Spoel (5), Luke Corver (6), Jeffrey Duijnstee (7), Gino Stolk (8), Tom den Boer (9), Lex van Dommelen (10) en Claudio Santos Silva (11). Op de reservebank namen Stevie Soares (12), Niels Bekker (14), Mike van Dommelen (15) en Nigel Keehnen (21) plaats. Niet inzetbaar vandaag waren Deshney Hoornweg, Marco de Borst en Lonny Mendes Fernandes.

In het begin van de wedstrijd had Brielle het initiatief. Toch krijgt Deltasport de eerste kans. Een lepe boogbal vanaf de middencirkel verrast bijna doelman Mitchell Lieshout die wat voor zijn doel stond. Vervolgens schiet een aanvaller van Deltasport de bal hard in maar dan staat opnieuw Mitchell Lieshout op de juiste plaats en voorkomt een achterstand. Het is Jordao Pattinama die eerst Lex van Dommelen en daarna ook Marcel van den Berg verschalkt en vervolgens de bal strak in het doel schiet (1-0). Elwin Spoel wordt hard geraakt en heeft een blessurebehandeling nodig.

Na rust blijkt de blessure van Elwin Spoel ernstig en komt Niels Bekker hem vervangen. Een prima vrije trap van Tom den Boer gaat via de doelman naast en ook een hard schot van Tom, na een doorkopbal van Jeffrey Duijnstee, gaat via de vuisten van de doelman naast het doel. Mitchell Lieshout redt bekwaam na een uitval van Deltasport. Bij een volgende aanval van Deltasport gaat de bal gelukkig voor het doel langs en komt Brielle met schrik vrij. Brielle speelt zonder enige overtuiging en ondanks de wissels Mike van Dommelen en Stevie Soares voor Tom den Boer en Claudio Santos Silva weet Brielle nauwelijks kansen te creëren. Bij een uitval scoort Jordao Pattiname na een prima individuele actie nog de 2-0 en zo druipt Brielle af met een zeer teleurstellende, maar terechte nederlaag.

Wie o wie staat er op en keert het tij bij Brielle?
    Volgende week speelt VV Brielle om 14.30 uur thuis tegen BVCB, dat evenveel punten heeft als Brielle en er de laatste weken ook niet veel van bakt. Het is erg belangrijk dat er weer eens drie punten worden bijgeschreven, anders wordt het nog lastig om nacompetitievoetbal voor degradatie te ontlopen.