• VV Brielle verliest van SVC'08 met 2-1

De derde wedstrijd in vijf dagen voor VV Brielle, eens kijken hoe de ploeg het er dan tegen een goede tweedeklasser vanaf gaan brengen. Na eerder in deze week tweemaal een overwinning geboekt te hebben, moest het team het nu in een warm Wassenaar opnieuw laten zien.

Brielle startte in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Dimitri Poortvliet, Marcel van den Berg, Colin Schoors, Victor de Blok, Anthony Piqué, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Guylain Gillet, Lex van Dommelen en Rephendry Amsterdam.
    De wisselspelers waren: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Adam el Fazazi, Raoul Gillet en Bob Legierse. Nog niet wedstrijdfit: Deshney Hoornweg. Brian Smits en Luke Corver met vakantie.

De toeschouwers zagen al snel dat SVC'08 het Brielle niet gemakkelijk zou maken deze middag: het oogde energiek, fel en snel. De eerste vrije trap van Lex van Dommelen, na een overtreding op Jordy Braber, vloog ruim over het doel. De scheidsrechter duldde geen enkel commentaar en ging zo mede het verloop van de wedstrijd bepalen. Zo kreeg SVC'08 na praten een vrije trap die ook over het doel ging en daarna nog een schotkans als Brielle even van de leg is. Ook dit schot was gelukkig niet zuiver. Een verre inworp van Dimitri Poortvliet komt uiteindelijk bij Victor de Blok, die van dichtbij naast schiet. Een prachtige pass van Marcel van den Berg komt aan bij Guylain Gillet, maar die wordt direct fel op zijn huid gezeten en verliest de bal.
    Opnieuw een vrije trap voor Brielle en nu schiet Lex van Dommelen fraai de 0-1 binnen. Kort hierna een slordige pass van achteruit die onderschept wordt. Snel wordt de bal verlengd naar de rechtsbuiten die weg is, want de andere verdedigers stonden al te ver vooruit. Ondanks dat Mitchell Lieshout zijn hand nog tegen de ingeschoten de bal kreeg, ging de 1-1 in het net. Een prima individuele actie van Jordy Braber strandt, als zijn schot nog net kan worden geblokt. SVC'08 krijgt een goede kans (vanuit buitenspel), maar Mitchell Lieshout redt bekwaam. Na een paar onbestrafte overtredingen op rij op de spelers van Brielle, wordt er weer gepraat en legt de scheidsrechter de bal binnen de zestienmeter. SVC'08 neemt de vrije trap, die tegen onderkant lat komt en met veel moeite kan Brielle de bal wegwerken.
    Een schot van Guylain Gillet wordt gesmoord en na een voorzet van Zepp Jacobs krijgt Guylain opnieuw een goede kans, maar helaas raakt hij de bal niet goed. Rust.

Na rust komen Bob Legierse en Nigel Keehnen respectievelijk Guylain Gillet en Mitchell Lieshout vervangen. Dimitri Poortvliet gaat op het middenveld spelen en Zepp Jacobs schuift door naar voren. Opnieuw begint SVC'08 sterk en eindigt een vlot lopende combinatie in een hoekschop. Toch is het spelbeeld wat veranderd, Brielle neemt meer het initiatief. Een goede poging van Dimitri Poortvliet gaat maar net langs de paal. Er volgen drie wissels: Marvin Godschalk vervangt Marcel van den Berg, Adam el Fazazi komt voor Zepp Jacobs en Raoul Gillet komt in het veld voor Lex van Dommelen.
    Op een kansrijke positie krijgt Brielle een vrije trap en het is Jordy Braber die de bal richting de benedenhoek schiet, maar de doelman van SVC'08 pakt de bal. Een uitval wordt door SVC'08 goed uitgespeeld en Nigel Keehnen is kansloos op het schot van dichtbij (2-1). Na een actie van Jordy Braber komt de bal scherp voor het doel, maar Raoul Gillet krijgt de zeker niet eenvoudige kans langs de doelman. Adam el Fazazi laat regelmatig zijn tegenstanders de hielen zien en geeft de bal mee aan Jordy Braber, helaas weet men op het nippertje te blokken.
    Bij een volgende aanval van Brielle is opnieuw Adam el Fazazi de aangever en nu is het Rephendry Amsterdam die het kan proberen, maar opnieuw is de bal voor de doelman. Een hoekschop van Victor de Blok wordt door Rephendry Amsterdam over het doel gekopt. Een voorzet van Victor de Blok wordt goed doorgekopt door Raoul Gillet en tot ieders frustratie gaat de bal van Rephendry Amsterdam niet langs de doelman. Einde wedstrijd.

Conclusie: Brielle had moeite met de energiek en goede voetballende ploeg uit Wassenaar en oogde toch wat vermoeid na de wedstrijden van dinsdag en donderdag. Wel een nuttige oefenwedstrijd, waarbij alle spelers weer ingepast zijn en minuten hebben gemaakt. Een gelijkspel had misschien de verhoudingen beter weergegeven, maar dat is in deze fase niet zo belangrijk.

Aanstaande dinsdag (18 augustus) speelt Brielle om 20.00 uur bij Nieuwenhoorn tegen Poortugaal, dat jongstleden zaterdag met 2-0 klop kreeg van XerxesDZB.

We zijn benieuwd!

Let op het houden van afstand langs de lijn en op de tribune.