• VV Brielle verliest van XerxesDZB na teleurstellende tweede helft

  VV Brielle moest na het 2-3 verlies in eigen huis tegen Spartaan’20 vandaag aantreden tegen XerxesDZB. Vooraf werd al gespeculeerd op een lastige middag voor Brielle. Brielle wist de laatste jaren nauwelijks punten af te snoepen van XerxesDZB op Sportpark Faas Wilkes. Hierbij wordt dan wel een kanttekening geplaatst dat de laatste twee competitiewedstrijden ook XerxesDZB gelijkspeelde en dat het tussendoortje voor de Fidus Cup zelfs werd verloren (2-0) van vierdeklasser sv Ommoord.
  Helaas heeft Brielle weer wat meer spelers in de lappenmand.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Merijn Wolters, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Anthony Piqué, Joey Gomes, Daniqué Wolters, Jordy Braber, Giliomar Leona en Dean Bos. Wisselspelers: Fabian van Benthem, Deshney Hoornweg, Zepp Jacobs, Damian de Jong, Kevin van la Parra en Tom Sleeuwenhoek.
  Afwezig/niet inzetbaar: Koen Botterhuis, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Claudio Santos Silva.

  Na een aftastend begin van de wedstrijd is het Dean Bos die de bal onderschept. Dean speelt de bal door naar de goed meegelopen Jordy Braber. Jordy komt ver, maar krijgt de bal niet langs de doelman. Uit een hoekschop van Giliomar Leona kopt Dean Bos de bal over de lat en dat was toch een beste kans voor de topscorer van Brielle. Een voorzet van Jordy Braber is net te hoog voor Dean Bos. Toch scoort Dean Bos met een knappe kopstoot, helaas voor Brielle wordt de treffer afgekeurd.

  Na goed opkomen geeft Bo van der Gaag de bal mee aan Daniqué Wolters. Daniqué passeert met een knappe actie de doelman op de achterlijn, maar krijgt de bal niet in het doel. Bij een volgende aanval is er weer een luchtduel en komen twee spelers met de hoofden tegen elkaar. Het blijkt dermate ernstig voor Brielle spits Dean Bos. Dean moet naar het ziekenhuis voor het hechten van de open wond. Voor Dean valt Tom Sleeuwenhoek in. Het eerste schot van XerxesDZB is een prooi voor doelman Nigel Keehnen. Na goed doorzetten en opkomen van Anthony Piqué krijgt Tom Sleeuwenhoek de bal. Helaas weet Tom de bal niet vol te raken en doelman Hagendijk redt. Een goede actie van Leerdam die gelukkig de bal hard over het doel schiet.

  Giliomar Leona draait goed naar binnen en geeft de bal aan Joey Gomes. Joey staat goed en schiet van ruim twintig meter de bal snoeihard in de kruising (0-1). Een prachtige goal en een terechte voorsprong voor Brielle. XerxesDZB probeert Brielle in het restant van de eerste helft onder druk te zetten, maar wordt niet gevaarlijk. Rust: 0-1 voor Brielle.

  In de tweede helft kruipt XerxesDZB meer naar voren. Toch is de eerste mogelijkheid voor Brielle. Tom Sleeuwenhoek kopt een bal door en Daniqué Wolters stuit vervolgens op de goed uitgekomen doelman Hagendijk. XerxesDZB wordt dreigender. Brielle weet ternauwernood een doelpunt te voorkomen als een bal uit een hoekschop richting doel gaat. Kort hierna valt toch de 1-1. Brielle is op de helft van XerxesDZB in de aanval als Giliomar Leona een zwieper krijgt en op de grond blijft liggen. De scheidsrechter laat door spelen en XerxesDZB verovert de bal. De aanval die daarop volgt wordt onderschept en Bob Legierse verdedigt uit, maar vergeet de bal over de lijn te trappen om de blessurebehandeling mogelijk te maken. Er volgt balverlies. XerxesDZB speelt de verdediging van Brielle uit en scoort de gelijkmaker.

  Aan de andere kant schiet Tom Sleeuwenhoek de bal hard richting doel, maar een verdediger gooit zich voor de bal en redt. Damian de Jong en Zepp Jacobs komen in het veld voor Bob Legierse en Joey Gomes. Kort na de wissels gaat het fout. Een speler van XerxesDZB gaat op de rechterflank er met de bal vandoor en stelt met zijn afgemeten voorzet de bij XerxesDZB ingevallen de Koning instaat om met een fraaie kopstoot de 2-1 in het doel te knikken. De 3-1 ontstaat na balverlies op de helft van XerxesDZB, terwijl Brielle op jacht is naar de 2-2 en uit wordt gecounterd. Als invaller Damian de Jong bij de tweede paal de bal richting doel kopt, lijkt de aansluitingstreffer te vallen, maar doelman Hagendijk redt.

  Brielle gaat opnieuw in de fout. In plaats van de bal simpel terugspelen naar doelman Nigel Keehnen, wordt het lopen met de bal afgestraft. XerxesDZB profiteert dus opnieuw en De Koning tikt de 4-1 binnen. Brielle krijgt nog een beste kans als Giliomar Leona de bal scherp voortrekt. De goed voor zijn man gekomen Tom Sleeuwenhoek mikt de bal echter naast het doel.
  Scheidsrechter Eren fluit af en XerxesDZB wint met 4-1 van Brielle.

  Conclusie: Brielle speelde een prima eerste helft en was de bovenliggende partij. Na rust kantelde de wedstrijd en wist XerxesDZB, mede door fouten bij Brielle, viermaal te scoren. Natuurlijk werden er spelers gemist en was het uitvallen van Dean Bos misschien wel medebepalend voor de uitslag, maar door individuele fouten werd er verloren en dat is uitermate teleurstellend. De rug rechten en de volgende wedstrijd winnen!

  Aanstaande zaterdag 19 november speelt VV Brielle 1 om 14. 30 uur thuis tegen RVVH. Ook RVVH leed een nederlaag (0-2) tegen Spartaan’20 dat zo goed op dreef is.
  Brielle moet aanstaande zaterdag laten zien dat het een prima team heeft en met passie voor de overwinning gaat.

  VV Brielle 2 won met maar liefst 10-0 van Poortugaal 3. De eerder uitgestelde wedstrijd SC Botlek 2 – Brielle 2 wordt aanstaande dinsdag 15 november om 20.00 uur gespeeld. Zaterdag speelt Brielle 2 om 12.00 uur uit tegen koploper Zuidland dat alle zeven wedstrijden winnend wist af te sluiten. Als Brielle 2 beide wedstrijden wint, wordt het medekoploper. Zet ‘m op mannen!