• VV Brielle verspeelt ook laatste kans op een periode na gelijkspel tegen Honselersdijk

Brielle moest vandaag winnen om nog zicht te houden op een vervangende periodetitel. Dit moest dan tegen het de laatste maanden goed presterende Honselersdijk gebeuren, dat op de begeerde vierde plaats stond. De uitwedstrijd tegen Honselersdijk was van een dramatisch niveau, met als “man van de wedstrijd” doelman Mitchell Lieshout.

Kort na aanvang van de wedstrijd stond Brielle al op een 0-1 achterstand en na achttien minuten was het muisstil op het Geuzenpark want op het scorebord stond 0-3. Nog voor rust waren er voldoende kansen om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen, maar de ruststand was slechts 1-3 (doelpunt Marcel van den Berg). Na rust scoorden de gebroeders van Dommelen beiden één keer en stond het gelijk (3-3). Bijna was Brielle nog winnaar geworden, maar het schot van Niels Bekker kwam op de paal.

Opstelling: Mitchell Lieshout (1), Bob Legierse (2), Lonny Mendes Fernandes (3), Marcel van den Berg (4), Elwin Spoel (5), Luke Corver (6), Claudio Santos Silva (7), Gino Stolk (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Stevie Soares (11). Op de reservebank namen Niels Bekker (12), Marco de Borst (14), Marvin Godschalk (15), Victor de Blok (16), Jeffrey Duijnstee (17) en Deshney Hoornweg (21) plaats.

Na twee minuten tast de verdediging mis en is het de snelle en behendige Tom van Veen die de 0-1 in het net schiet. Claudio Santos Silva schiet aan de andere kant over het doel en ook Stevie Soares mist de kans op de gelijkmaker, als hij de bal via Mike van Dommelen ontvangt. Brielle geeft de 0-2 op een presenteerblaadje en opnieuw is het Tom van Veen die profiteert. Stevie Soares is weg, maar de assistent-grensrechter steekt zijn vlag in de lucht en het doelpunt wordt afgekeurd. Mike van Dommelen mikt naast en vervolgens deelt Honselersdijk een mokerslag uit als Joey Valstar, na te slap ingrijpen de bal opnieuw langs de kansloze Mitchell Lieshout schiet (0-3). Uit een hoekschop van Gino Stolk kopt Mike van Dommelen over de lat. Claudio Santos Silva verlengt behendig de bal richting doel, maar helaas gaat de bal naast. Na ruim een half uur spelen past trainer Stanley Rieborn een tactische wissel toe, Claudio Santos Silva komt van het veld en voor hem komt Niels Bekker erin. Uit een vrije trap van Gino Stolk kopt Marcel van den Berg de 1-3 achter de doelman van Honselersdijk. Mike van Dommelen probeert het met een bal in één keer op de slof, maar heeft geen geluk, want de bal vliegt over het doel.

Doelman Mitchell Lieshout loopt een blessure op en wordt in de tweede helft vervangen door Deshney Hoornweg. Na een versnelling en behendige actie van Stevie Soares schiet Mike van Dommelen de 2-3 in het doel. Brielle speelt met veel pressie en Honselersdijk wankelt. Een hard schot van Gino Stolk wordt uit het doel gebokst door de doelman. Na een pass van Mike van Dommelen op zijn broer Lex volgt een combinatie met Stevie Soares en Lex van Dommelen schiet de 3-3 binnen. Nog voldoende tijd (ruim dertig minuten) om de overwinning binnen te halen. Luke Corver probeert het, maar de bal wordt door de doelman uit zijn doel gehouden. Gino Stolk schiet naast na sterk opkomen en Mike van Dommelen schiet ook naast na goed weggedraaid te zijn van een tegenspeler. Een stiftbal van Mike van Dommelen gaat net over de lat en een afstandsschot van Luke Corver is voor de doelman. Honselersdijk krijgt de organisatie weer op orde en komt een paar keer gevaarlijk richting doel, maar nu staat de verdediging wel goed of kan Deshney Hoornweg op tijd redden.

Alles of niets... De niet 100 procent fitte Jeffrey Duijnstee komt Luke Corver vervangen. Niels Bekker schiet de bal hard op de paal en vervolgens wordt een bal van Jeffrey Duijnstee miraculeus tegengehouden. Brielle was dichtbij de overwinning. Deshney Hoornweg redt knap bij een hard schot en Niels Bekker sleept er nog een hoekschop uit. Helaas valt er geen doelpunt meer en is Brielle kansloos voor de vervangende periode.

Volgende week speelt Brielle opnieuw een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan Die Haghe, waarvan uit met 2-0 werd verloren. Die Haghe won afgelopen zaterdag met 3-1 van Deltasport en heeft tot dusver drie punten minder dan Brielle behaald.

De laatste wedstrijd van de competitie is uit tegen RVVH, dat de laatste weken aardig uit het dal is geklommen en zich nog kan handhaven in de eerste klasse.