• VV Brielle versterkt zich met Ibrahim el Koubai en Brian Smits

 • Met ingang van het seizoen 2023-2024 zullen Ibrahim El Koubai en Brian Smits de gelederen van VV Brielle komen versterken.

  Ibrahim El Koubai
  De eerste nieuwe aanwinst voor VV Brielle is Ibrahim (Ibi) Koubai. De inmiddels van rechtsbuiten omgeturnde rechtsachter heeft in de jeugd bij Sparta Rotterdam gevoetbald en maakte vervolgens de overstap van jeugd naar senioren. Hij begon bij hoofdklasser DOTO (Pernis) en promoveerde daarna met RVVH naar het hoogste amateurniveau - de Topklasse. Het ambitieuze Rijsoord van indertijd (trainer) Gijs Zwaan klopte aan de deur. Een stapje terug, maar hij werd wel kampioen in de eerste klasse en heeft aansluitend bij Rijsoord nog een goed seizoen in de hoofdklasse gespeeld. Opnieuw kwam RVVH op zijn pad dat de weg omhoog weer met diverse versterkingen probeerde te realiseren.

  Nu, na vele jaren bij RVVH, is Ibi toe aan een nieuwe uitdaging en het was VV Brielle dat hem aansprak. Na een goed gesprek met Brielle kreeg hij een warm gevoel bij deze club. Er ligt een mooie uitdaging en daar wil hij zich graag voor in gaan zetten.

  Brian Smits
  De tweede aanwinst is de nu 28-jarige Brian Smits. Uiteraard een bekend gezicht bij VV Brielle. Brian heeft zich via de jeugd van SC Voorne in het eerste elftal van VV Brielle gespeeld. Op 18-jarige leeftijd kwam hij uit in Brielle 1, vanwege zijn prima inzicht, passing en schoten uit vrije trappen, waarbij hij inmiddels op de topscorersranglijst aller tijden met 23 doelpunten in competitieverband terug te vinden is.

  Zijn verdere voetballoopbaan verliep soms met ups en downs. Na VV Brielle kwam Brian uit voor Nieuwenhoorn, vervolgens kwam hij weer terug naar Brielle, waarna hij met vele ex-Brielle-spelers in Vierpolders ging voetballen.

  Inmiddels heeft Brian, met de drang om weer op een hoger niveau te presteren, opnieuw voor VV Brielle gekozen en gaat zich weer voor 100% inzetten voor de club die hij in zijn hart heeft gesloten.