• VV Brielle wint eerste bekerduel met 4-2

VV Brielle is erin geslaagd het eerste bekerduel met 4-2 te winnen van Oostkapelle/Domburg uit Zeeland. In tegenstelling tot het originele programma wordt de uitwedstrijd omgezet in een thuiswedstrijd voor VV Brielle. Frappant is dat Brielle vorig seizoen dezelfde tegenstander trof in de eerste bekerwedstrijd en die toen eindigde in een tegenvallend 4-4 gelijkspel. Uiteraard maakten de acht doelpunten veel goed voor het publiek, maar wat gaf Brielle de doelpunten tegen de tweedeklasser gemakkelijk cadeau. Nu moest het dus anders!

Brielle begon in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout (1), Bob Legierse (2), Anthony Piqué (3), Marcel van den Berg (4), Victor de Blok (5), Luke Corver (6), Raoul Gillet (7), Richard Zebregs (8), Jazzy Adams (9), Lex van Dommelen (10) en Zepp Jacobs (11). Reservespelers: Colin Schoors (12), Martijn Rollof (14), Marvin Godschalk (15) en Nigel Keehnen (21). Blessures: Niels Bekker, Julian de Geus, Deshney Hoornweg en Raihy Martowirono. Schorsing: Brian Smits. Vakantie: Michael Mettrop en Elwin Spoel. In het tweede elftal speelden Tom den Boer en Jianno Andrade dos Reis Borges.

Brielle begint goed. Tot tweemaal toe komt Jazzy Adams gevaarlijk voor het doel. Bij de eerste aanval wordt de bal nog net van zijn schoen gegleden en vervolgens weet de doelman te redden op zijn inzet. Na een voorzet van Raoul Gillet schiet Zepp Jacobs net naast. Een foute bal door de midden wordt uiteindelijk afgestraft door spits Pepijn Struijck van Oostkapelle en Brielle staat met 0-1 achter.

Raoul Gillet is weg, maar trekt dan terug in plaats van zelfzuchtig te zijn. Helaas is zijn eindpass niet zuiver. Vervolgens komt de bal toch bij Zepp Jacobs, die zich vervolgens vastloopt. Uit een voorzet van Bob Legierse schiet Zepp Jacobs op de lat en de rebound van Jazzy Adams gaat via een verdediger naast het doel. Uit de hoekschop kopt Jazzy Adams de bal op de lat en nu is de rebound voor Zepp Jacobs. Die ziet dat de door hem ingeschoten bal bijna klemvast wordt gepakt door een speler van Oostkapelle. Dit ziet iedereen, behalve de scheidsrechter, die verzuimt om een strafschop aan Brielle toe te kennen. Lex van Dommelen mikt over het doel en een kopbal van Marcel van den Berg wordt door de doelman uit de lucht geplukt. Na een goede aanval van Brielle wordt de goed mee opgekomen Marcel van den Berg gehaakt, maar er volgt geen strafschop. Ondanks het verwoede aanvalsspel van Brielle is de ruststand 0-1.

In de tweede helft krijgt Oostkapelle een schietkans, maar doelman Mitchell Lieshout pakt de bal. Bob Legierse speelt de bal diep op Jazzy Adams, die de bal via de doelman naast schiet. Zepp Jacobs kopt de bal tegen de binnenkant van de paal, maar er is weer geen doelpunt. Vervolgens helpt Oostkapelle Brielle bijna aan een doelpunt, want de Zeeuwen bezwijken bijna onder de aanhoudende druk van Brielle. Op aangeven van aanvoerder Lex van Dommelen mikt Jazzy Adams de bal nogmaals via de doelman naast.

Marvin Godschalk komt in het veld voor Bob Legierse. Een schot van Lex van Dommelen is voor de doelman. Colin Schoors komt Richard Zebregs vervangen. Een knappe actie van Raoul Gillet levert helaas opnieuw geen doelpunt op. Kans na kans gaat naast of wordt gemist. Nadat Zepp Jacobs nog een bal naast had geschoten, is het Oostkapelle dat uit een spaarzame aanval via Levi Mombarg op 0-2 komt, al dan niet vanuit buitenspel. De leidsman keurt, ondanks de vlaggende grensrechter, het doelpunt goed.

Martijn Rollof mag het in de spitspositie gaan proberen en Raoul Gillet komt twintig minuten voor tijd naar de kant. Een half afgeketste bal uit een vrije trap van Lex van Dommelen valt voor de voeten van de zojuist ingevallen Martijn Rollof en die tikt de bal binnen (1-2) met nog een kwartier te spelen. Vier minuten later trekt Luke Corver de bal voor en is het Marcel van den Berg die de gelijkmaker bijna door het net schiet (2-2).

Brielle zet door en ruikt de winst. Een vlotte combinatie tussen Martijn Rollof en mede-invaller Marvin Godschalk wordt door laatstgenoemde prachtig diagonaal in de hoek geschoten. Zo komt Brielle, met nog zes minuten zuivere speeltijd op de klok, op een 3-2 voorsprong. Oostkapelle probeert de gelijkmaker te forceren, maar in de laatste minuut is het Lex van Dommelen die een vrije trap hard in de benedenhoek van het doel schiet. Brielle beëindigt deze moeizame eerste bekerwedstrijd op de valreep met een 4-2 overwinning.

Dinsdag 3 september oefent Brielle uit tegen een combinatie van Excelsior Maassluis (1/2) om 20.00 uur. Aanstaande zaterdag 7 september speelt Brielle weer thuis voor de beker tegen de kersverse tweedeklasser Rozenburg en die wedstrijd begint om 14.30 uur.