• VV Brielle wint eerste competitiewedstrijd met 2-0 van VV Papendrecht

Na de goed verlopen voorbereiding met onder andere driemaal winst voor de beker, ging vandaag dan eindelijk de competitie van start. Na het stoppen van de competitie op 7 maart vanwege het (nog steeds) heersende coronavirus, mocht men vandaag de mouwen opstropen om drie punten te behalen tegen Papendrecht. Een betrekkelijk onbekende tegenstander voor Brielle, maar trainer Gijs Zwaan had zich goed verdiept en zijn tekenwerk gaf met zijn praatje een duidelijk beeld van de tegenstander.
    Brielle zette de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal onder druk, alleen werden de kansen in de eerste helft niet benut en kwam het zelfs goed weg toen een kopbal van Papendrecht op de lat eindigde. In de tweede helft kwam Papendrecht niet of nauwelijks meer van eigen helft. Zepp Jacobs scoorde de 1-0 en Adam el Fazazi de 2-0. Dat Brielle niet gelijk een grote overwinning neerzette, kwam door het missen van de kansen en de toch wel zeer verdedigende strategie van de tegenstander.

Brielle startte in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Dimitri Poortvliet, Marcel van den Berg, Victor de Blok, Anthony Piqué, Zepp Jacobs, Luke Corver, Jordy Braber, Lex van Dommelen en Adam el Fazazi.
    De wisselspelers waren: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Rephendry Amsterdam, Brian Smits en Raoul Gillet.

Zepp Jacobs levert de eerste voorzet af, maar daar is doelman Rijntjes op voorbereid en plukt de bal uit de lucht. Aan de andere kant is Adam el Fazazi behendig en geeft de bal aan Lex van Dommelen. Lex krijgt een duwtje en gaat naar de grond, maar scheidsrechter Noordhoek ziet er geen strafschop in. Na opnieuw een knappe actie van Adam el Fazazi vindt hij weer aanspeelpunt Lex van Dommelen. Lex zet de bal voor en biedt Jordy Braber een joekel van een kans. Jordy raakt de bal echter niet vol en Luke Corver schiet vervolgens de bal in de handen van de doelman. Hierna is het Luke Corver, die met een slimme steekbal Jordy Braber de kans op de eerste treffer biedt. Nu weet de doelman de bal nog net uit zijn doel te houden.
    Een schot van Papendrecht vliegt via een Brielle-speler over het doel. Brielle komt goed weg, als aanvoerder Kamerling van Papendrecht uit de hoekschop de bal op de lat kopt. Zepp Jacobs legt de bal goed terug en Marvin Godschalk schiet hard naast het doel. Marcel van den Berg kopt de bal uit een vrije trap van Victor de Blok in de handen van de goalie van Papendrecht. Zepp Jacobs raakt de bal vol, maar ook die poging eindigt naast het doel. Marcel van den Berg krijgt een zwieper en de spits van Papendrecht mikt eveneens naast het Brielle-doel. Jordy Braber speelt, na een behendige actie, de bal door naar Zepp Jacobs. De voorzet van Zepp is, net als zijn eerste voorzet, voor de doelman. Rust.

In de tweede helft alleen een wissel bij Papendrecht en Brielle begint ongewijzigd aan het tweede deel. Adam el Fazazi glipt langs een paar verdedigers, maar wordt op het laatste nippertje gestuit door een volgende speler van Papendrecht. Dan volgt een combinatie van Marcel van den Berg en Lex van Dommelen, waarbij Marcel uiteindelijk de bal tegen de doelman schiet. Een speler van Papendrecht blesseert zich bij deze aanval van Brielle en het spel ligt even stil. Een voorzet van de steeds meer opkomende Marvin Godschalk komt op maat aan bij Lex van Dommelen. Lex krijgt net voor hij wil schieten een duwtje en de bal gaat er weer niet in.
    Bij een volgende actie over de rechterflank is het Marvin Godschalk die bal inlevert bij Jordy Braber. Jordy ziet een opening als Zepp Jacobs weg is en geeft de bal mooi mee in de loop van Zepp. Zepp haalt meteen de trekker over en de doelman is kansloos, als de bal hard en laag tegen het doelnet gaat. De 1-0 is meer dan terecht. Papendrecht gaat iets meer risico nemen en verlaat zo nu en dan het fort. Een omzetting in het veld werpt gelijk zijn vruchten af. Rephendry Amsterdam komt voor Jordy Braber en Zepp Jacobs gaat op de plaats van Jordy spelen. Brielle blijft heer en meester in het veld en als Adam el Fazazi vervolgens beheerst de 2-0 in de hoek schiet, is de wedstrijd gedaan.
    Een hard schot van Rephendry Amsterdam, na een voorzet van Marvin Godschalk, gaat via een tegenspeler naast het doel van Papendrecht. Brian Smits komt Luke Corver vervangen. Het eerste schot op het doel in de tweede helft van een speler van Papendrecht is voor Mitchell Lieshout. Een voorzet van Adam el Fazazi komt aan bij Rephendry Amsterdam. Rephendry heeft geen geluk, want zonder dat de doelman het zelf wist, voorkomt hij een grotere achterstand. Raoul Gillet mag na weken van blessureleed weer wat minuten maken om ritme op te doen, hij vervangt de zo nu en dan ongrijpbare Adam el Fazazi. Een hoekschop van Brian Smits valt bijna binnen, maar een speler van Papendrecht trapt de bal net voor de lijn weg. Zepp Jacobs speelt Raoul Gillet aan, die de bal klaarlegt voor Anthony Piqué. Anthony pegelt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Jammer, want de doelman was kansloos. Uitslag 2-0.

Conclusie: Brielle wist moeilijk door het hechte verdedigingsblok van Papendrecht heen te komen, maar kreeg uiteindelijk loon naar werken. De krachtsverhouding in het veld was ruim in het voordeel van Brielle. Brielle had, ondanks het stug verdedigende Papendrecht, wel meer doelpunten moeten maken. Verdedigend stond het goed met nieuwkomer Dimitri Poortvliet in het hart van de defensie naast Marcel van den Berg. De eerste drie punten zijn binnen en dat is altijd een lekkere start. Gefeliciteerd.

Aanstaande zaterdag speelt Brielle de derby tegen Nieuwenhoorn, mits de wedstrijd doorgaat. Vanwege vermeende coronabesmettingen bij Nieuwenhoorn ging namelijk de uitwedstrijd tegen Heerjansdam niet door. Ja mensen, corona blijft ons leven beheersen en we verwachten dan ook een problematische competitie.

De wedstrijd VV Nieuwenhoorn - VV Brielle moet starten om 14.30 uur. Wij zullen u via de website van VV Brielle op de hoogte houden of de wedstrijd wel of niet door kan gaan.
    Let op het houden van afstand langs de lijn en op de tribune! Houdt u aan de regels van de ontvangende vereniging.