• VV Brielle wint in Maassluis van een combinatie-elftal van Excelsior Maassluis 1/2

In Maassluis heeft VV Brielle met 1-3 gewonnen van een combinatie-elftal van Excelsior Maassluis 1/2. Hoewel het slechts een oefenwedstrijd betrof, mag dat best een prestatie worden genoemd. Immers, Excelsior Maassluis komt sinds jaar en dag in de Tweede Divisie uit en afgelopen zaterdag legde het tweede elftal van die club WFB nog met 1-10 op de pijnbank in het eerste bekerduel.

Door de afzegging van Heerjansdam werd last-minute een oefenwedstrijd geregeld tegen Excelsior Maassluis. Tegen een combinatie van Excelsior Maassluis 1 en 2 werkte de ploeg van Stanley Rieborn een uiterst nuttige oefenwedstrijd af. Ook Brielle was niet op volle oorlogssterkte aangetreden. Zo bleven o.a. Jazzy Adams en Anthony Piqué op de tribune.

De startopstelling was: Mitchell Lieshout, Bob Legierse, Marcel van den Berg, Lex van Dommelen, Victor de Blok, Colin Schoors, Luke Corver, Brian Smits, Raoul Gillet, Tom den Boer en Zepp Jacobs. Op de reservebank namen plaats: Michael Mettrop, Richard Zebregs, Jianno Andrade dos Reis Borges en Nigel Keehnen. Niet bij de selectie door blessures, ziek, werk, rust en vakantie waren: Jazzy Adams, Niels Bekker, Julian de Geus, Marvin Godschalk, Deshney Hoornweg, Raihy Martowirono, Anthony Piqué, Martijn Rollof en Elwin Spoel.

Excelsior Maassluis start sterk met snelle combinaties en het eerste gevaar kwam dan ook van de ploeg uit Maassluis. De bal teisterde de lat boven doelman Mitchell Lieshout. Er volgde na 35 minuten een wissel. Raoul Gillet moest vervangen worden door Michael Mettrop. Bob Legierse was de Brielle-speler die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Hij trok vanaf de rechterflank naar binnen en schoot de bal zuiver in de benedenhoek van het doel (0-1).

Niet zolang erna was Zepp Jacobs de defensie van Excelsior Maassluis te slim af en hij schoof de bal voor de doelman in kon grijpen in het doel (0-2).

Na rust neemt Richard Zebregs de plek over van Colin Schoors. Lang golft het spel wat op en neer met aan beide zijden kleine mogelijkheden. Na een behendige actie van een speler van Excelsior Maassluis wordt hij afgestopt ten koste van een strafschop. Gelukkig pakt Mitchell Lieshout de ingeschoten bal.

Tom den Boer wordt vervangen door Jianno Andrade dos Reis Borges en voor doelman Mitchell Lieshout komt Nigel Keehnen in het veld. Aan de andere kant kopt Michael Mettrop de bal op de paal na een vloeiende aanval van Brielle. Ook Zepp Jacobs schiet na een rush op de paal. Uit een hoekschop van Brian Smits is het Jianno Andrade dos Reis Borges die de 0-3 binnenschiet.

Na balverlies ter hoogte van de middellijn is Excelsior Maassluis snel weg en schiet men de bal met een boog over doelman Nigel Keehnen op de lat. In de laatste minuten is het een speler van Excelsior Maassluis die de turbo aanzet, twee spelers van Brielle passeert en ook Nigel Keehnen met een streep in de kruising.

Op zich speelde Brielle een goede wedstrijd met aardige combinaties en tomeloze inzet. Dit leverde vandaag de winst op. Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle om 14.30 uur thuis de tweede bekerwedstrijd tegen eilandgenoot V.V. Rozenburg. Rozenburg verloor de eerste bekerwedstrijd van Meeuwenplaat met 3-5.