• VV Brielle wint in Wateringen van Velo met 0-1
  Na de zwaarbevochten overwinning op RVVH moest Brielle vandaag in Wateringen VELO bestrijden. VELO verloor afgelopen zaterdag met 2-5 van Die Haghe en was voornemens om de tweede thuiswedstrijd op rij met een overwinning af te sluiten. Zonder Luke Corver en de geblesseerde Deshney Hoornweg had trainer Rieborn verder een fitte selectie tot zijn beschikking. Een beter voetballend Brielle won uiteindelijk terecht met 0-1 van VELO.

  Opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Anthony Piqué, Victor de Blok, Brian Smits, Zepp Jacobs, Michael Mettrop, Jazzy Adams, Lex van Dommelen en Raoul Gillet. Op de reservebank namen Elwin Spoel, Colin Schoors, Bob Legierse en Nigel Keehnen plaats.

  Met een mooie crosspass opent Marcel van den Berg op de opgestoomde Victor de Blok. Victor speelt de bal voor het doel langs, maar niemand is ter plaatse om de bal in het doel te lopen. Brian Smits ziet een opening en stuurt Jazzy Adams de vrije ruimte in, alleen neemt de scheidsrechter het vlaggen van de grensrechter serieus en fluit voor buitenspel. Het eerste schot tussen de palen komt van een speler van VELO en met de voeten pareert doelman Mitchell Lieshout de bal. Uit een voorzet van Marvin Godschalk kopt Raoul Gillet de bal richting de kruising en ternauwernood weet de doelman van VELO de bal nog te toucheren, waarmee hij Brielle van een treffer af weet te houden.

  Een schot van VELO vliegt over het doel van Brielle. Na een knappe actie en voorzet van Jazzy Adams kopt Raoul Gillet de bal over de dwarsligger. Na een pass van Lex van Dommelen krijgt Jazzy Adams de bal en die legt goed terug. De bal komt bij de geheel vrijgelaten Lex van Dommelen, die de bal tegendraads inschiet, maar tot ieders ontzetting over de kruising mikt. Pfttt. Jazzy Adams mist net de scherp ingespeelde bal van Raoul Gillet. VELO schiet nogmaals over de lat en krijgt vervolgens vanuit een snelle omschakeling een goede kans, maar opnieuw is het Mitchell Lieshout die bekwaam redt. De rebound wordt vervolgens ruim naast geschoten.

  Soms, met vooruit spelende backs, neemt Brielle risico's en dat werd bijna uitgebuit door VELO. De scheidsrechter deelt eenzijdig gele kaarten uit en Brielle is de dupe. Jazzy Adams moet met een blessure uitvallen en Elwin Spoel is zijn vervanger. Na rust komt Colin Schoors in het veld voor Brian Smits, vanwege het risico op een tweede gele kaart. Brielle drukt VELO weer op eigen helft terug, maar Mitchell Lieshout moet wel een bal uit de lucht plukken. Na een vlot lopende aanval speelt Lex van Dommelen de bal op Zepp Jacobs die de bal via buitenkant paal naast schiet.

  De reactie van VELO is een schot via de vingertoppen van Mitchell Lieshout op de lat. Lex van Dommelen geeft de bal mee aan Victor de Blok, die de bal tegen de doelman schiet. Bob Legierse komt Michael Mettrop vervangen. Opnieuw is een aanval van Brielle gevaarlijk, als Raoul Gillet even wat ruimte krijgt in het strafschopgebied. Hij speelt de bal door op Bob Legierse die de bal via de doelman naast schiet. Dat Raoul Gillet bij het overspelen van de bal onderuit gekegeld werd, was blijkbaar voor de scheidsrechter niet voldoende om alsnog een strafschop toe te kennen.

  Bij een volgende aanval kopt Raoul Gillet de bal door op Lex van Dommelen. Lex weet de punt van zijn schoen onder de bal te zetten waardoor de bal met een boog over de uitgelopen doelman heen gaat en hij de bevrijdende 0-1 scoort. Vanuit buitenspel schiet VELO net naast. De scheidsrechter floot niet, maar gaf aan dat de bal toch naast ging. Ook de laatste kans voor VELO gaat naast en aan de andere kant verzuimt Lex van Dommelen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De bal komt nog wel bij Zepp Jacobs, die hem echter niet lekker mee krijgt, waardoor VELO op kan ruimen. De scheidsrechter fluit vervolgens af voor het einde van de wedstrijd.

  Misschien was het voetbal niet altijd hoogstaand, maar de spanning vergoedde veel. Over de gehele wedstrijd genomen werd Brielle de terechte winnaar. De 0-1 was mager maar de inzet was weer prima!

  Aanstaande zaterdag weer een uitwedstrijd voor Brielle. Brielle mag afreizen naar XerxesDZB dat knap met 0-2 bij Forum Sport wist te winnen. Om 12.00 uur speelt Brielle 2 ook bij XerxesDZB en die ploeg heeft wel een steuntje in de rug nodig. Maak er een leuke voetbalmiddag van en kom naar het Faas Wilkes Complex aan de Igor Stravinskisingel 5 te Rotterdam. De wedstrijd XerxesDZB – VV Brielle begint om 14.30 uur.