• VV Brielle wint met 0-3 bij VUC in Den Haag

Met het uit het vuur gesleepte 2-2 gelijkspel bij Die Haghe en de overtuigende 6-0 overwinning op CION op zak was desondanks het derde bekerduel tegen VUC nog cruciaal voor VV Brielle. De stand in de poule was na twee wedstrijden als volgt: Brielle 4 punten, VUC en CION 3 punten en Die Haghe 1 punt. Opvallend was dat VUC thuis Die Haghe met 3-0 had verslagen en dat CION weer met 2-1 van VUC wist te winnen. Vandaag moest Brielle dus minstens gelijkspelen om naar de volgende bekerronde te gaan.

Brielle begon met de volgende spelers: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Bob Legierse, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Kevin van la Parra. De wisselspelers waren: Candido da Conceicao, Vincent Eielts, Adam el Fazazi, Guylain Gillet en Jesse van der Reiden. Niet inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Dean Bos, Ryan Griffiths, Luuk Kraaijeveld, Mitchell Lieshout en Justin Tromp.

Ondanks het fileleed waren de spelers op tijd aanwezig. Het begeleidingsteam was dik op tijd vertrokken, maar raakte door een op hol geslagen TomTom het spoor bijster in Den Haag en kwam wat later dan gepland bij VUC aan. Uiteindelijk kwam het allemaal goed. Was het de wil om te winnen of het mooie weer? Brielle begon gelijk overtuigend, maar wist het doel in de beginfase nog niet te vinden. Een voorzet van Marvin Godschalk kwam voor de voeten van de rappe Kevin van la Parra. Kevin schiet echter naast het doel. Een hard schot van Marvin Godschalk vliegt ruim over de lat na een vlot uitgevoerde combinatie van de ploeg uit Brielle.

VUC komt over links door, maar de bal is voor Nigel Keehnen. De constant in beweging zijnde Zepp Jacobs plaatst de bal zuiver in op Kevin van la Parra. Kevin komt voor de doelman, maar schiet de bal te dicht langs de doelman en die houdt de bal ternauwernood uit zijn doel. Achteraf was een pass breed beter geweest. Weer komt de diepgaande Kevin van la Parra voor het doel, maar de bal was te lastig en daardoor krijgt Kevin zijn schoen er niet goed tegen. Dan is er een mooie combinatie van Zepp Jacobs met Lex van Dommelen en terug naar Zepp en die eindigt met een schot van Zepp. De bal wordt echter door de doelman gepakt.

Lex van Dommelen raakt de paal en de toeschouwers vragen zich af waar de eerste goal blijft. Amper dit gezegd te hebben speelt Lex van Dommelen de bal op maat naar Zepp Jacobs, die schuin voor de doelman komt, maar met overzicht de bal breed legt op Jordy Braber die vervolgens de bal simpel in het lege doel mikt (0-1). Een hard en zuiver genomen vrije trap van VUC wordt prachtig door Nigel Keehnen uit de bovenhoek gebokst. Tot tweemaal toe is er een hoekschop voor Brielle. De tweede wordt door Lex van Dommelen zuiver op het hoofd van Dimitri Poortvliet gelegd en die zorgt met een ferme kopbal voor de 0-2. Brielle is heer en meester op het veld van VUC, maar komt te weinig in scoringspositie of is dan wat slordig. Aan de andere kant krijgt VUC nog een hoekschop die over alles en iedereen heen vliegt. Rust.

In de tweede helft geeft Lex van Dommelen de bal mee aan Zepp Jacobs en de doorgebroken Zepp schiet de bal helaas rakelings naast. Een mooie aanval via Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Jordy Braber, waarbij Jordy de bal weer bij Lex probeert te krijgen. Jammer genoeg is er geen bekroning voor deze prachtige aanval, want de bal wordt op het nippertje weggetrapt. VUC schiet de bal in de ballenvanger en Brielle neemt gas terug. Er volgen twee wissels; Adam el Fazazi voor Kevin van la Parra en Candido da Conceicao voor Marvin Godschalk. Nog een half uur te gaan op deze zomerse dag. De van links- naar rechtsachter geschoven Bob Legierse combineert met Zepp Jacobs. Bob krijgt de bal terug en schiet in het zijnet.

Luke Corver bedient Lex van Dommelen en de bal gaat naar Zepp Jacobs die het leder net te hoog inschiet. Een vloeiende één-twee tussen Adam el Fazazi en Lex van Dommelen, waarbij de bal door Lex weer in de loop van Adam gegeven wordt en Adam schiet de 0-3 in de touwen. Weer twee wissels; Guylain Gillet voor Zepp Jacobs en Jesse van der Reiden voor Bob Legierse. Brielle valt zo nu en dan nog wel aan maar lijkt wat te verslappen, waardoor VUC nog een paar keer probeert de stand een dragelijker aanzien te geven. Dat mislukt, want de verdediging verslapt niet en grijpt steeds resoluut in. Uitslag VUC – Brielle: 0-3.

Brielle plaatst zich door deze uitslag voor de volgende bekerronde en tot ieders verrassing doet CION dit ook na een knappe 2-1 overwinning op Die Haghe.

Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 de eerste competitiewedstrijd uit tegen Heerjansdam 1, de wedstrijd begint om 14.30 uur. VV Brielle 2 won met 0-1 van Nieuwenhoorn en plaatste zich eveneens voor de volgende bekerronde. Brielle 2 start aanstaande zaterdag de competitie thuis tegen SHO om 12.00 uur.