• VV Brielle wint met 2-0 van R.V. & A.V. Sparta

De eerste oefenwedstrijd tegen zondag hoofdklasser RKSV Halsteren werd met 1-4 verloren en jongstleden zaterdag mocht VV Brielle het opnemen tegen tweedeklasser R.V.&A.V. Sparta, dat vorig seizoen in de laatste nacompetitiewedstrijd nipt promotie naar de eerste klasse misliep.

VV Brielle, inmiddels wat verder in de voorbereiding en met weer wat spelers terug van vakantie, begon sterk tegen het in de harde wind spelende Sparta. Het drukte Sparta terug rond het eigen zestienmetergebied, al leverde dat nauwelijks kansen op. In een 4-4-2 formatie met de twee sterke aanvallers Jazzy Adams en Raoul Gillet had Sparta het lastig. Natuurlijk moest ook Brielle met de harde wind zien om te gaan en zeker de diep gespeelde ballen kwamen vaak niet aan omdat ze, gedragen door de wind, teveel snelheid kregen. Doelman Deshney Hoornweg van Brielle kreeg in de eerste helft slechts één simpele vangbal te verwerken. Het is nieuwkomer Michael Mettrop die na een goede, snelle individuele actie de bal zuiver en hard in het doel schiet (1-0).

In de tweede helft mocht Brielle tegen de harde wind in voetballen en kwam Tom den Boer in het veld voor Jazzy Adams. Na een pass van Luke Corver schiet Tom den Boer tegen de doelman van Sparta. Brian Smits komt Michael Mettrop vervangen. Raoul Gillet wordt goed aangespeeld en gaat langs de verdediging, maar wordt ten koste van een overtreding gestuit. De vrije trap, op de rand van het zestienmetergebied, wordt door Tom den Boer op de buitenkant van de paal geschoten, maar de goed leidende scheidsrechter Ruud Wesdorp laat de vrije trap opnieuw nemen. Nu is het Lex van Dommelen die de bal neemt en hij schiet de bal feilloos achter de doelman (2-0).

Trainer Rieborn wisselt nog twee spelers, Richard Zebregs komt voor Luke Corver en Martijn Rollof komt Raoul Gillet vervangen. Een voorzet van Brian Smits wordt verlengd door Tom den Boer en stelt Martijn Rollof in staat om de derde goal te maken, maar helaas schiet Martijn de bal uit een vrije positie naast het doel. Wissel nummer vijf dient zich aan. Raihy Martowirono komt voor Zepp Jacobs in het veld. Het wordt wat rommelig aan de kant van Brielle en Sparta krijgt wat mogelijkheden. Deshney Hoornweg duikt op de bal en pakt hem klemvast. Brian Smits vindt Martijn Rollof, die draait behendig weg van een verdediger en heeft geen geluk, want nu weet de doelman de bal uit het doel te boksen. Deshney Hoornweg redt als een speler is doorgebroken en ziet dan dat de terugspringende bal door die zelfde speler vervolgens over hem heen wordt gelobd. Een mede-Spartaan dacht slim te zijn en de bal even in het doel te koppen, maar hij stond buitenspel en tevens kopte hij voor een vrij doel de bal over het doel. De wedstrijd eindigt in 2-0.

Brielle begon in de volgende opstelling: Deshney Hoornweg (1), Marvin Godschalk (2), Anthony Piqué (3), Marcel van den Berg (4), Elwin Spoel (5), Luke Corver (6), Raoul Gillet (7), Michael Mettrop (8), Jazzy Adams (9), Lex van Dommelen (10) en Zepp Jacobs (11). Reservespelers: Tom den Boer, Raihy Martowirono, Martijn Rollof, Brian Smits, Richard Zebregs en Mitchell Lieshout. Blessures: Niels Bekker en Julian de Geus. Terug van vakantie maar nog niet wedstrijdfit: Jianno Andrade dos Reis Borges en Victor de Blok. Nog met vakantie: Bob Legierse en Colin Schoors.

Er was toch weer aardig wat publiek naar het winderige Geuzenpark gekomen en dat zag een sportieve en nuttige oefenwedstrijd. Dank voor het bezoek van R.V.&A.V. Sparta aan VV Brielle.

Dinsdag 13 augustus oefent Brielle opnieuw thuis tegen hoofdklasser v.v. Spijkenisse om 20.00 uur en Brielle 2 gaat op bezoek bij reserve hoofdklasser FC ’s-Gravenzande, aanvang ook om 20.00 uur.