• VV Brielle wint oefenduel met 3-0 van DCV

  De door de KNVB vastgestelde vrije zaterdagen werden door VV Brielle omgezet in één vrije zaterdag en het spelen van een oefenwedstrijd. De oefenwedstrijd tegen tweedeklasser DCV werd uiteraard weer gebruikt om zoveel mogelijk minuten te gunnen aan de fitte spelers van de A-selectie. Vooraf mochten de spelers en begeleiding genieten van een met liefde bereide pastamaaltijd van Marjan Schoors. Uiteraard bedanken wij Marjan hier hartelijk voor.

  De startopstelling was als volgt: Mitchell Lieshout (1), Bob Legierse (2), Lonny Mendes Fernandes (3), Marcel van den Berg (4), Marco de Borst (5), Julian de Geus (6), Jeffrey Duijnstee (7), Gino Stolk (8), Stevie Soares (9), Lex van Dommelen (10) en Niels Bekker (11). Op de reservebank namen Tom den Boer (12), Claudio Santos Silva (13), Elwin Spoel (14), Luke Corver (15), Richard Zebregs (16) en Deshney Hoornweg (21) plaats.

  Al snel lag de 1-0 in het net. Een pass van Gino Stolk op Niels Bekker, die de bal voor het doel brengt. De verdediging van DCV grijpt niet in en Jeffrey Duijnstee schiet met zijn linker de bal in het doel. Een voorzet van Marco de Borst wordt door zowel Jeffrey Duijnstee, alsook Niels Bekker niet op waarde geschat en dus geen goal. Een voorzet van de doorgebroken Niels Bekker en Stevie Soares schiet de bal tot ieders verbazing voor open doel over. Een voorzet van Bob Legierse was op maat en Jeffrey Duijnstee schiet na een halve draai de bal over het doel. Een mooie aanval via Jeffrey Duijnstee en Stevie Soares wordt afgerond door Niels Bekker (2-0). Na dit doelpunt krijgt DCV even wat ruimte en kansen, maar deze worden niet benut of door Mitchell Lieshout uit zijn doel gehouden. Uit een voorzet van Julian de Geus wordt de bal door Jeffrey Duijnstee over het doel geknikt.

  Na rust komen vijf bankzitters in het veld. Elwin Spoel voor Marco de Borst, Luke Corver voor Julian de Geus, Richard Zebregs voor Gino Stolk, Claudio Santos Silva voor Niels Bekker en Tom den Boer voor Stevie Soares.

  Het spel werd er door de vele wisselingen niet beter op en de kansen werden niet goed uitgespeeld of niet benut. Op aangeven van Bob Legierse schoot Tom de Boer nog wel raak (3-0). Niels Bekker komt weer in het veld en lost Jeffrey Duijnstee af. Marcel van den Berg kopt de bal, na een voorzet van Niels Bekker, over en dit was een vrije kopkans. Julian de Geus komt voor Lex van Dommelen in het veld en zo staan er vele jeugdige talenten in het veld. Over en weer zijn er nog wat kansen maar gescoord wordt er niet meer.

  Scheidsrechter Ralph Majenburg floot een prima wedstrijd en had deze goed onder controle. Het was een nuttige oefenwedstrijd, die voor verschillende jeugdige talenten weer de nodige minuten in het eerste elftal opleverde.

  Aanstaande dinsdag om 20.00 uur speelt VV Brielle thuis tegen Neptunus-Schiebroek de kwartfinale van de Palace Casino Cup. Komt dat zien....