• VV Brielle wint oefenduel van SVC'08 met 2-7

Trainer Stanley Rieborn moest voor het oefenduel tegen SVC'08 even puzzelen. Het was zeker de bedoeling om met veel jonge talenten de wedstrijd te beginnen in Wassenaar, maar er bleken maar net voldoende spelers beschikbaar.

Opstelling: Mitchell Lieshout (1), Bob Legierse (2), Colin Schoors (3), Marcel van den Berg (4), Victor de Blok (5), Richard Zebregs (6), Julian de Geus (7), Claudio Santos Silva (8), Tom den Boer (9), Lex van Dommelen (10) en Niels Bekker (11). Op de reservebank namen Robin Bos (12), Marnix Sonneveld (14) en Nigel Keehnen (21) plaats. Niet inzetbaar vandaag: Marco de Borst, Luke Corver, Mike van Dommelen, Jeffrey Duijnstee, Marvin Godschalk, Deshney Hoornweg, David van Meggelen, Lonny Mendes Fernandes, Stevie Soares, Brian Smits, Elwin Spoel en Gino Stolk.

Om 12.00 uur begon de oefenwedstrijd op een uiterst zonnig Oostersportpark, het mooi gelegen complex van SVC'08.
    Tweedeklasser SVC'08 begon offensief en dat resulteerde in enkele doelpogingen. Het gebeurde allemaal wat ongecontroleerd en er was maar één poging waarvoor Mitchell Lieshout handelend op moest treden. Na een goede individuele actie van Claudio Santos Silva schoot Claudio tegen de buitenkant van de paal. Na opnieuw een actie, speelde Claudio Santos Silva de bal naar Tom den Boer, Tom had net genoeg ruimte en schoot de 0-1 prachtig in de bovenhoek. Na sterk opkomen van Victor de Blok kreeg Tom den Boer opnieuw in goede positie de bal en ook nu bleek hij trefzeker (0-2). Een mooie, harde kopbal van Marcel van den Berg wordt van de lijn gehaald. Niels Bekker werd op weg naar het doel vastgehouden en de scheidsrechter was coulant, hij kende slechts een vrije trap toe en hield de gele kaart op zak.

In de tweede helft komt Robin Bos het veld in voor Claudio Santos Silva, die een prima helft had gespeeld. Er wordt zwak ingegrepen en SVC'08 scoort (al dan niet vanuit buitenspel) de 1-2. Na een goede actie van Niels Bekker krijgt Julian de Geus een bijna niet te missen kans, maar de bal gaat er niet in. Er volgen twee wissels: Marnix Sonneveld komt voor Victor de Blok en Nigel Keehnen neemt de plaats onder de lat over van Mitchell Lieshout. Niels Bekker zet de turbo aan en speelt de bal naar Tom den Boer, die na een kapbeweging zijn derde in het net schiet (1-3).

Kort hierna scoort Julian de Geus de 1-4. SVC'08 geeft steeds meer ruimte weg tegen het goed en snel combinerende Brielle. Na een assist van Colin Schoors schiet Tom den Boer opnieuw raak (1-5). Nigel Keehnen redt knap en voorkomt een treffer van SVC'08. Tom den Boer schiet de volgende kans net naast en na voorbereidend werk van Tom schiet Niels Bekker de 1-6 binnen. De uiterst degelijk spelende Richard Zebregs opent op Tom den Boer en die schuift de bal door naar Niels Bekker. Niels weet hier wel raad mee en de 1-7 ligt in het doel. Het laatste wapenfeit is een schot van SVC'08, dat via een speler van richting wordt veranderd en vervolgens onhoudbaar via de paal in het doel valt.

De uitslag van 2-7 is fors en er werd goed gevoetbald. Stuk voor stuk bleken de jonge spelers van Brielle goed opgewassen tegen de meer ervaren spelers van SVC'08 en het vlot combinerende Brielle bleek een maatje te groot voor de tweedeklasser.

Volgende week staat voor Brielle de altijd lastige uitwedstrijd tegen Deltasport op het programma. Zonder tegenbericht wordt de competitiewedstrijd gewoon gespeeld op het door brand geteisterde complex van Deltasport aan de Kooikersweg. De wedstrijd begint om 14.30 uur.