• VV Brielle wint oefenwedstrijd van GRC-14

  De laatste competitiewedstrijd tegen SVOD’22 in Oostkapelle werd met 2-3 gewonnen door VV Brielle. Daarna volgden 2 zaterdagen zonder competitie-/ bekerverplichtingen. Op 4 maart 2023 wordt de competitie hervat, thuis tegen CVV Zwervers en daarom werd er op 25 februari geoefend door Brielle.

  De tegenstander van vandaag komt uit een andere regio, het is fusieclub GRC-14 uit Giessen. Het speelt dit seizoen in de tweede klasse, terwijl het vorig seizoen nog uitkwam als eersteklasser. GRC-14 staat momenteel vierde, maar dat komt door het recente 3-2 verlies tegen EBOH op zaterdag 11 februari, want op het moment dat de afspraak om te oefenen werd gemaakt stond GRC-14 op de tweede plaats. Prima (fris) weer om te oefenen en scheidsrechter Majenburg had er ook zin in.

  Startopstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Bo van der Gaag, Daniqué Wolters, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Kevin van la Parra. Wisselspelers: Vincent Eielts, Duncan Kerkmans, Giliomar Leona, Wouter de Ronde en Claudio Santos Silva. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Deshney Hoornweg, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet, Tom Sleeuwenhoek en Merijn Wolters.

  In het eerste gedeelte van de wedstrijd was het een gelijk opgaande wedstrijd. GRC-14 bleek een goed voetballende ploeg die niet gekomen was om zich in te graven tegen eersteklasser Brielle.

  Jordy Braber schoot de 1-0 in de touwen en de kopkracht van Zepp Jacobs betaalde zich uit, want hij kopte de 2-0 binnen. Brielle had zeker nog enkele goede kansen om de score verder uit te bouwen, maar de grootste kans op een doelpunt was voor GRC’14 die jammerlijk werd gemist. In de eerste helft blesseerde Daniqué Wolters zich en zijn vervanger was Giliomar Leona.

  Na rust kwam Claudio Santos Silva voor Kevin van la Parra binnen de lijnen. De 3-0 van Bo van der Gaag was een uiterst fraaie treffer, Bo schoot de bal van ruim twintig meter kogelhard hoog in de net. Joey Gomes kwam na een knappe individuele actie voor de doelman en scoorde de 4-0.

  Er volgde een dubbel debuut. De 19-jarige Duncan Kerkmans komt In het veld voor Joey Gomes en de 18-jarige Wouter de Ronde komt Dean Bos vervangen.

  De 5-0 volgde na een slimme actie van Wouter de Ronde. Na een passeeractie speelde Wouter de bal langs de doelman tegen de paal, maar de alert reagerende Claudio Santos Silva prikte de bal binnen. Duidelijk was dat na vele wissels GRC-14 niet meer bij machte was om het Brielle lastig te maken, het sportief strijdende GRC-14 had na een goede eerste helft misschien toch teveel energie verbruikt.

  Brielle was zeker niet altijd scherp en er werd veel onnodig balverlies geleden. Scheidsrechter Majenburg had een gemakkelijke middag en hield de teugels in handen.

  Toch een nuttige oefenwedstrijd in de benen en leuk voor het publiek om naar te kijken op het verder “voetballoze” Geuzenpark.

  Op zaterdag 4 maart speelt Brielle 1 om 14.30 uur thuis tegen CVV Zwervers. Komt u ook kijken?

  VV Brielle 2 speelt zaterdag om 12.00 uur thuis tegen Heinenoord 2. Deze sterke tegenstander, met veel ervaring binnen de ploeg staat op de tweede plaats. Als Brielle 2 deze wedstrijd weet te winnen, gaat het over Heinenoord 2 heen en blijft een mooie klassering in het vizier.