• VV Brielle wint van Rijsoord met 1-0​

  Na de teleurstellende wedstrijd van VV Brielle in Ridderkerk tegen RVVH die met 4-1 werd verloren, komt vandaag Rijsoord naar het Geuzenpark. Op voorhand spreek men van een gemakkelijke middag voor VV Brielle want Rijsoord verloor de laatste twee wedstrijden met 3-0 (Terneuzense Boys) en met 0-7 (XerxesDZB). Ondanks dat Rijsoord er slecht voorstaat in de competitie, zal het nog strijden om van de degradatieplaats af te komen. Uit won VV Brielle van Rijsoord met slechts 1-2, dus de mouwen moeten vanmiddag weer opgestroopt worden!

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bo van der Gaag, Koen Botterhuis, Merijn Wolters, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wissels: Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Bob Legierse, Wouter de Ronde, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Lex van Dommelen, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  Vanwege fileleed begon de wedstrijd Brielle 1 - Rijsoord 1 wat later dan gepland, om 14.45 uur.
  Brielle nam het voortouw in de strijd en dat resulteerde al snel in een hoekschop. Joey Gomes draaide de bal het strafschopgebied in, maar de bal was net te hoog voor Bo van der Gaag om in te kunnen knikken. Zepp Jacobs schiet de bal voorlangs de verste paal en een schot van Joey Gomes vliegt naast het doel.

  Rijsoord komt ook in de buurt van het doel van Brielle en dat levert een hoekschop op, deze wordt vervolgens door Giliomar Leona uitverdedigd. Uit een vrije trap schiet Merijn Wolters de bal hard naast het doel. Een voorzet van Bo van der Gaag wordt met een kordate ingreep van doelman Verveer onschadelijk gemaakt. Een splijtende pass van Jordy Braber biedt Zepp Jacobs de kans om de score te openen, maar de doelman is er eerder dan Zepp. Bo van der Gaag speelt de bal naar Dean Bos die vervolgens de bal meegeeft aan Bo. Bo raakt de bal vol en schiet onhoudbaar de 1-0 binnen.

  Een fraaie combinatie van Jordy Braber met Joey Gomes, waarna Joey schiet en de bal via de doelman naast ziet gaan. Een vlot lopende aanval van Brielle strandt in schoonheid, doordat de eindpass onzuiver is. Uit een vrije trap van Joey Gomes krijgt een Rijsoord-speler de bal vol in zijn gelaat en voorkomt daarmee een treffer van Brielle, aldus Melvin Spruijt. Bo van der Gaag schiet naast en Zepp Jacobs levert vanaf rechts tweemaal een voorzet af die niet aankomt, maar wel een hoekschop oplevert. Hier komt verder niets uit en aan de andere kant komt Rijsoord op slag van rust in kansrijke positie en ook die kans wordt gemist. Rust 1-0.

  In de tweede helft schiet Joey Gomes naast en uit een hoekschop van Joey kopt Merijn Wolters de bal rakelings over de lat. Doelman Nigel Keehnen wordt voor de eerste keer in de wedstrijd getest en kan de ingeschoten bal eenvoudig pakken. Het loopt totaal niet bij Brielle en op de tribune hoor je al zeggen dat ondanks het overwicht de bal dadelijk bij Brielle in het net ligt.

  De wat geblesseerd geraakte Dean Bos wordt vervangen door Claudio Santos Silva. Een schot van Rijsoord vliegt over de lat boven Nigel Keehnen. Na een goede combinatie van Brielle is het Claudio Santos Silva die net naast mikt. Ook Kevin van la Parra schiet uit kansrijke positie net langs de verkeerde kant van de paal. De goed ingevallen Claudio Santos Silva draait goed weg van zijn tegenstander, maar weet doelman Verveer niet te verrassen. Rijsoord neemt meer risico en dat levert een hoekschop op. De bal wordt uit de hoekschop over en naast gekopt. Een voorzet van Giliomar Leona komt aan bij Zepp Jacobs, maar helaas lukt het Zepp ook deze keer niet. Zepp schiet de bal naast. Ook Claudio Santos Silva heeft geen geluk als hij de bal van Giliomar Leona ontvangt en net naast schiet. Na een behendige actie van Claudio gaat de bal naar Zepp Jacobs die opnieuw de bal niet tussen de palen krijgt en zo eindigt de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Brielle.

  Na deze van beide kanten matige pot voetbal, is het doek gevallen voor Rijsoord dat samen met De Zwerver degradeert naar de tweede klasse. Brielle liet het vandaag na om aan het doelsaldo te werken met als gevolg dat BVCB op doelgemiddelde de vierde plaats overneemt van Brielle.

  Op zaterdag 29 april speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur uit tegen koploper Heerjansdam. Op het Geuzenpark werd de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam met 0-2 verloren, eigenlijk was Brielle niet bij machte om de goed combinerende tegenstander pijn te doen. Wil Brielle nog mee blijven doen voor een nacompetitie ticket, dan moet ook in Heerjansdam gewonnen worden.

  VV Brielle 2 won zaterdag met 2-1 van het veel lager geklasseerde GHVV’13. Aanstaande zaterdag 29 april om 12.00 uur neemt Brielle 2 het op tegen regiogenoot Zuidland 2 en dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden.