• VV Brielle wint van SV Heinenoord met 3-1

  Het weer was uitstekend op het Geuzenpark. Een keer zonder die hinderlijke wind spelen moet ook voor de spelers een extra motivatie zijn om vandaag voor de winst te gaan tegen SV Heinenoord. Vooraf werd de aan zijn knie geopereerde doelman Deshney Hoornweg even een hart onder de riem gestoken met een prachtige fruitmand, die namens zijn team werd aangeboden door aanvoerder Lex van Dommelen.

  Afgelopen week werd besloten dat trainer Stanley Rieborn en VV Brielle aan het eind van het seizoen uit elkaar gaan. Stanley heeft dan ruim tweeënhalf seizoen als trainer voor het eerste elftal van VV Brielle gestaan. Hij wist prestaties te combineren met plezier en formeerde een team dat binding heeft met de club. Stanley liet daarnaast jeugdige talenten instromen in het eerste elftal en dat was ook één van de doelen bij zijn aanstelling. Wij hopen dat clubman Stanley Rieborn in een andere rol behouden blijft voor VV Brielle.

  Dinsdagavond speelde VV Brielle uit in Dordrecht tegen GSC/ODS. Er waren niet veel toeschouwers en dat was maar goed ook: wat een slechte wedstrijd. Brielle won uiteindelijk met 2-3 en gaat door naar de volgende ronde van de Palace Casino Cup. Doelpunten: 0-1 Lex van Dommelen, 1-2 Marcel van den Berg en in de tweede helft liep een speler van GSC/ODS, na een scherpe voorzet van Zepp Jacobs, de 2-3 in eigen doel. Brielle komt niet uit in de eerstvolgende speelronde, want het is vrijgeloot.

  Brielle – Heinenoord

  Na een beroerde warming-up lag binnen twee minuten de 0-1 achter doelman Mitchell Lieshout. Tja, dan denk je: wordt het weer zo’n wedstrijd? Gelukkig herpakte Brielle zich prima en wist de ploeg nog voor rust de wedstrijd te kantelen. Een strafschop van Lex van Dommelen betekende de 1-1 en een bekeken balletje van Zepp Jacobs de 2-1. Na rust was het doelman Mitchell Lieshout die met een knappe redding de 2-2 wist te voorkomen en na een tweede strafschop (opnieuw een overtreding op Raoul Gillet) werd het 3-1 door Raoul Gillet, die een beste wedstrijd speelde. Brielle kreeg nog kansen genoeg, maar verzuimde in de afwerking om het doelsaldo wat op te krikken. Brielle steeg na deze overwinning naar plaats vier op de ranglijst.

  Opstelling: Mitchell Lieshout, Bob Legierse, Marcel van den Berg, Marvin Godschalk, Victor de Blok, Anthony Piqué, Raoul Gillet, Brian Smits, Michael Mettrop, Lex van Dommelen en Zepp Jacobs. De reservespelers waren Elwin Spoel, Niels Bekker, Colin Schoors, Luke Corver en Nigel Keehnen. Geblesseerde spelers: Tom den Boer, Jazzy Adams en Deshney Hoornweg.

  Binnen twee minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Boel lag de 0-1 al achter doelman Mitchell Lieshout van Brielle. Na een snelle en zuiver uitgevoerde aanval was het Remco Buist die het net wist te vinden. Een domper, zo snel na het begin, maar nog voldoende tijd om dit te repareren. Met twee reddingen voorkwam doelman Mitchell Lieshout een tweede treffer van Heinenoord. Aan de andere kant was het een hard en laag ingeschoten vrije trap van Brian Smits, die voor veel gevaar zorgde en uiteindelijk maar net naast de eigen paal werd gewerkt. De hoekschop werd vervolgens uitverdedigd. Een aanval, opgezet door Anthony Piqué, werd na een knappe passeerbeweging door Michael Mettrop naast het doel geschoten.

  Een hoekschop van Victor de Blok valt voor de voeten van Zepp Jacobs en die mikt jammer genoeg de bal over het doel. Bob Legierse speelt de bal vanaf de rechterflank goed in op Raoul Gillet die overduidelijk wordt vastgehouden en een strafschop volgt. De strafschop van Lex van Dommelen wordt gestopt door de doelman maar die staat niet op de lijn en de strafschop moet worden overgenomen. Deze wordt nu wel benut door Lex van Dommelen (1-1). Na een pass van Marcel van den Berg kopt Lex van Dommelen de bal door op de altijd in beweging zijnde Zepp Jacobs. Zepp blijft koel en scoort met een bekeken balletje de 2-1.

  Na rust is het Mitchell Lieshout die met een geweldige redding de 2-2 van Heinenoord weet te voorkomen. Een diep gegeven bal van Marcel van den Berg komt aan bij Lex van Dommelen, maar die heeft geen geluk met zijn voortzetting, want de gelifte bal stuitert net naast het doel. Raoul Gillet komt tot de achterlijn en zet de bal voor, maar helaas kan Michael Mettrop zijn schoen er niet tegen zetten. Uit een hoekschop van Victor de Blok kopt Marvin Godschalk de bal goed in, maar de doelman redt.

  Een prima neergelegde bal van Michael Mettrop wordt door Raoul Gillet behendig meegenomen en opnieuw wordt hij neergelegd binnen de zestien. Deze keer neemt Raoul de bal zelf en schiet beheerst de bevrijdende 3-1 binnen. Heinenoord moet verder met tien man. Brielle krijgt meer ruimte, maar weet dit niet uit te buiten. Uit een voorzet van Brian Smits raakt Lex van Dommelen de bal niet vol en weg is de kans. Luke Corver komt Brian Smits vervangen. Een voorzet van Raoul Gillet komt aan bij Michael Mettrop. Michael ziet dat Zepp Jacobs er beter voor staat en speelt de bal over, helaas mikt Zepp de uitgelezen kans op 4-1 naast.

  Een hoekschop van Heinenoord sticht gevaar, maar de defensie van Brielle ruimt op en voorkomt een tegentreffer. Niels Bekker komt Michael Mettrop vervangen. Raoul Gillet mikt nog een bal op het dak van doel en Niels Bekker krijgt de bal niet langs de doelman en wordt ook afgefloten. De laatste actie van Heinenoord was nog bijna raak. Sander de Heus stoomde op en schoot de bal, mede door het verdedigende werk van Marvin Godschalk, via buitenkant paal naast het doel. Kort voor het laatste fluitsignaal valt een speler van Heinenoord en breekt daarbij iets in zijn hand of arm, wij wensen deze ongelukkige speler in ieder geval een goed en voorspoedig herstel toe.

  Brielle viert de overwinning in de kleedkamer en mag zich op gaan maken voor de laatste twee wedstrijden van dit jaar.

  Zaterdag 7 december speelt Brielle uit tegen SV Honselersdijk om 14.30 uur op Sportpark de Strijphorst, Strijphorst 2 te Honselersdijk. Komt u ook kijken?