• VV Kloetinge en VV Brielle delen de punten

VV Kloetinge - VV Brielle eindigde in 1-1 na een 0-0 ruststand. Hard werken voor een punt was vandaag de beloning voor de strijd die er geleverd werd, met zeker een aantal spelers die vandaag niet echt uit de verf kwamen aan Brielse zijde. Op een zwaar veld kreeg Brielle in de eerste helft de beste kansen, maar vergat te scoren en in de tweede helft was het Mike van Dommelen die de 0-1 binnen kopte. Kloetinge zette alles op alles en uiteindelijk viel een voorgetrokken bal vanaf de zijkant goed en ook Roy Mulder van Kloetinge knikte de bal in het net. De uitslag van 1-1 was terecht.

Dit was in de thuiswedstrijd wel anders. Een heersend Brielle wist toen niet te scoren. Kloetinge kreeg twee kansen en één ervan was raak. Het 0-1 verlies voor Brielle was toen zuur. Het maakte twee doelpunten die afgekeurd werden en had pech met een bal tegen binnenkant paal. Over deze twee wedstrijden genomen had Brielle vier punten moeten hebben en niet één.

Opstelling: Deshney Hoornweg (1), Marvin Godschalk (2), Marco de Borst (3), Lonny Mendes Fernandes (4), Elwin Spoel (5), Luke Corver (6), Stevie Soares (7), Victor den Blok (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Claudio Santos Silva (11). Op de reservebank namen Gino Stolk (12), Niels Bekker (14), Tom den Boer (15), Brian Smits (16), Colin Schoors (17) en Mitchell Lieshout (21) plaats. Marcel van den Berg en Jeffrey Duijnstee waren beide afwezig.

Het eerste gevaar komt van Kloetinge dat Brielle onder druk probeert te zetten en dat was na nog geen tien minuten over. Een schot van Lex van Dommelen vliegt over het doel na voorbereidend werk van Stevie Soares. Claudio Santos Silva sleept er een hoekschop uit, die later simpel door het ervaren centrum van Kloetinge wordt uitverdedigd. Na een goede voorzet van aanvoerder Lex van Dommelen schiet Claudio Santos Silva op het doel maar de bal kan nog geblokt worden. Een gevaarlijke situatie binnen de zestien van Kloetinge met zowel Mike van Dommelen als Claudio Santos Silva wordt afgevlagd voor buitenspel.

Een vrije trap van Victor de Blok schampt de muur en de doelman weet te redden. Een schot van Lex van Dommelen wordt geblokt en een vrije trap van Lex met een kopbal van Mike van Dommelen wordt door de doelman uit zijn doel gehouden. De beste kans is voor Stevie Soares die alleen voor de doelman komt, maar de bal niet langs of over de doelman in het doel krijgt. Een poging van Victor de Blok wordt ook onschadelijk gemaakt door de sluitpost van Kloetinge. Mike van Dommelen wordt in een duel onreglementair weggeduwd en de scheidsrechter fluit in plaats van voordeel te geven terwijl Stevie Soares de bal in het net schiet. Pech en balen!

In de tweede helft krijgt eerst Kloetinge een hoekschop en hierna Brielle tot tweemaal toe. Ondanks het gevaar levert ook dit geen doelpunt op. Een schot van ruim twintig meter is voor Deshney Hoornweg en een doorslippende bal is ook voor Deshney. Een doelpoging van Lex van Dommelen gaat naast het doel. Gino Stolk komt voor Luke Corver in het veld. Een prima voorzet vanaf rechts wordt door Mike van Dommelen goed ingekopt en Brielle komt op een 0-1 voorsprong. Kloetinge zet Brielle onder druk en neemt risico. Niels Bekker komt Stevie Soares vervangen.

Brielle komt goed weg als een diep gegeven bal uiteindelijk wordt naast geschoten. Na circa 80 minuten komt een voorzet vanaf de rechterflank bij de vrijgelaten Roy Mulder van Kloetinge en die knikt de bal in het net (1-1). Met een prima redding voorkomt Deshney Hoornweg de 2-1 van Kloetinge. Na een pass van Claudio Santos Silva schiet Gino Stolk de bal snoeihard richting doel en de doelman van Kloetinge kan de bal net over de lat tikken. Nu kwam Kloetinge heel goed weg. Brielle heeft geluk dat een diep gegeven bal uiteindelijk wordt naast geschoten. Beide ploegen strijden voor de winst, maar er wordt niet meer gescoord. Mike van Dommelen schiet, na een prima voorzet van Niels Bekker, uit een halve draai de bal over het doel en Claudio Santos Silva mikt de bal uit een moeilijke hoek in het zijnet.

Door het zware veld moesten de mouwen opgestroopt worden en mede daardoor wist Brielle vandaag zich staande te houden tegen Kloetinge. Een terechte 1-1.

Volgende week moet Brielle thuis tegen R.K.V.V. Westlandia drie punten zien te pakken om in de race te blijven voor de bovenste plaatsen en periode. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.