• Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een Week van de scheidsrechter. Deze vindt plaats van zaterdag 25 september tot en met zaterdag 2 oktober.

Zoals de meesten wel weten, is er een enorm tekort aan scheidsrechters. Niet alleen bij ons, maar bij vele verenigingen en ook bij de KNVB. Ook hebben wij te maken gehad met scheidsrechters die stoppen in verband met leeftijd of andere redenen. Onze lijst met scheidsrechters is behoorlijk gekrompen in de afgelopen jaren, waardoor er zeker dit seizoen het kan gebeuren dat er teams zonder scheidsrechter komen te staan en dus niet kunnen voetballen.

Nu wordt er nog steeds gezegd dat de contributie zou moeten volstaan en dat de club dan maar voor een scheidsrechter moet zorgen. Helaas werkt dit niet zo en dan zullen er toch leden/ouders op moeten gaan staan om te gaan fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd.

Vanuit de club kan er voor een opleiding gezorgd worden en ook voor begeleiding. De huidige groep scheidrechters bestaat voornamelijk uit leden in de leeftijd van 50 tot en met 70 en hiervan is er op dit moment een aantal langdurig uitgeschakeld door blessures. Gelukkig zijn er een paar jongeren die graag willen fluiten, maar doordat ze zelf ook nog voetballen, kunnen ze niet elke week fluiten. Het tekort aan scheidsrechters is echt nijpend voor onze vereniging, dus leden en ouders sta op en help onze club.

Het mag toch niet zo zijn dat er teams niet kunnen voetballen, omdat er niemand is die kan/wil fluiten?

Ikzelf fluit met regelmaat voor onze vereniging en door de tekorten die er zijn, zeg ik zelfs een bedrijfsuitje af om maar te zorgen dat er teams kunnen voetballen. Wees blij en dankbaar voor de scheidsrechters die elke week staan te fluiten, zodat jullie kunnen voetballen.

Een bezorgde scheidsrechter