• Weer onnodig verlies voor Brielle 2

Uitslag: 1-3 Scoreverloop: 0-1 en 0-2 Capelle (0-2 ruststand) 1-2 Jianno, 1-3 Capelle.

Opstelling: Nigel Keehnen, Ryan Griffiths, Jesse van der Reiden, Jordi de Visser, Sam de Haan, Richard Zebregs, Quinten Kloof, Julian de Geus, Martijn Rollof, Mitchel Polet en Jianno Reis Borges.

Wissels: Najib Kissami, Luuk Visser, Marvin Jansen, Raihy Martowirono en Savi Merino.

Afwezig/geblesseerd: Robin Bos, Rowan Barendrecht.

Inmiddels is de competitie al negen speelrondes onderweg en nog steeds is Brielle 2 op zoek naar het vertrouwen en naar vastigheid in het elftal. Op het eigen Geuzenpark werd zelfs nog geen enkel puntje binnengehaald. Met de eclatante overwinning van vorige week op Zwaluwen 2 in “the pocket” moest Brielle 2 hier vandaag een goed gevolg aan kunnen gegeven.

Onbegrijpelijk maar waar, Brielle begon slap en zonder overtuiging aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen mocht Brielle van geluk spreken dat een schot van Capelle op de kruising uiteenspatte. Na dit gelukje zou je mogen verwachten dat dit de ploeg wakker schudde. Maar dit was zeker niet het geval. Capelle had het initiatief en het betere van het spel, en liet dat ook niet meer los in de eerste helft. Brielle stelde er erg weinig tegenover: directe duels werden bijna allemaal verloren en op de helft van Capelle was Brielle nauwelijks te vinden.

Logisch gevolg van de slappe openingsfase van Brielle was dat Capelle na 20 minuten op een terechte voorsprong kwam. Over de rechterflank kreeg een speler van Capelle teveel ruimte om een afgemeten voorzet te geven, de dekking binnen het strafschopgebied liet ook te wensen over en Capelle kon op een fraaie wijze de 0-1 binnenknallen. Ook na die treffer bleef Capelle de betere ploeg maar schoorvoetend kwam Brielle toch wat beter in de wedstrijd. In minuut 35 kreeg Brielle de eerste grote kans. Een mooie steekbal van Quinten op Jianno zette hem alleen voor de keeper. Maar doordat de keeper van Capelle goed zijn doel verkleinde, kwam Jianno niet tot scoren. Een minuut later werd een verbeten duel door Brielle met vereende krachten gewonnen op het middenveld.

Helaas werd na dit gewonnen duel slordig en onnodig balverlies geleden op de helft van Capelle. De organisatie bij Brielle stond op dat moment niet goed en Capelle profiteerde optimaal. In de omschakeling werd Brielle te kijk gezet en na een scherpe voorzet van rechts, gleed Ryan in een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen, de bal binnen in eigen doel, 0-2. Niet veel later de volgende tegenslag, Julian kon niet verder en werd vervangen door Raihy. Op slag van rust kreeg Brielle toch nog een uitgelezen mogelijkheid om weer terug in de wedstrijd te komen. Ruim buiten het strafschopgebied kreeg Brielle een vrije trap te nemen, Richard ontfermde zich over de bal en knalde de bal buiten bereik van de keeper, hard op de paal. In de rebound kreeg Brielle dé kans om de 1-2 te maken, maar helaas verdween de bal over het doel.

In de tweede helft kreeg het publiek een compleet ander Brielle te zien. Sam werd in de rust vervangen door Marvin, met het idee om wat meer balvast voorin te zijn en zodoende meer druk naar voren te krijgen. Dit pakte direct geweldig uit, want al na twee minuten kon Mitchel met een mooie assist Jianno wegsturen en hij schoof de 1-2 binnen. Deze snelle goal gaf Brielle een boost die het goed kon gebruiken. Ineens werden de duels wel gewonnen en ineens bleek Brielle wel degelijk goed te kunnen voetballen. Na een kwartiertje leek Mitchel na een perfecte steekbal, alleen op de keeper af te kunnen. Maar de Capelse grensrechter zag hier een buitenspelsituatie in, en helaas nam de scheidsrechter dit zéér dubieuze vlagsignaal over.

Brielle was de tweede helft heer en meester op het veld, alleen vergat het “zoals wel vaker dit seizoen” zichzelf te belonen voor uitstekende spel. Rond de 70e minuut kreeg Martijn een 100% kans, waar hij normaal gesproken wel raad mee weet. Maar geheel in lijn van Brielle 2 dit seizoen strandde zijn poging op de keeper. Ondanks de tegenslag bleef Brielle knokken voor een resultaat, en op basis van de tweede helft had dit ook zeker terecht geweest. Maar de gelijkmaker voor Brielle kwam er niet. In de slotfase wist Capelle tegen de verhouding in ook nog de 1-3 te maken en weer bleef Brielle puntloos achter.

Eens komt de ommekeer! Volgende week: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan is in Ouderkerk aan den IJssel Spirit 2 de tegenstander.