• Winst JO15-3 op JO15-2

Afgelopen zaterdag was de JO15-2 voor de derde keer onze tegenstander tijdens de corona-competitie en net zoals vorig jaar zouden twee verschillende speelstijlen elkaar moeten gaan treffen. Echter, het speelbeeld was iets minder verschillend dan in eerste instantie was bedacht.

De JO15-3 hanteerde wel iets meer de lange trap, maar ook de opbouw en dat is iets waarop de laatste tijd was getraind. Bij vlagen was er leuk combinatievoetbal met als gevolg dat de strijd redelijk gelijkopgaand was en met periodes waarop dan de een, dan de andere weer de overhand kreeg.

De 1-0 viel in een periode waar de JO15-3 de overhand had en al een paar keer dichtbij was voor een treffer. Bij de aanval werd de vanaf rechts ingespeeld, doorgetikt, achterlijn halen en terugtrekken en dan intikken. De 1-1 kwam voort uit een counter over rechts, een steekbal waarbij de tegenstander sneller was en deze aanval werd netjes afgerond met een stiftballetje. Beide teams kregen nog enige kansen in de eerste helft, maar de keepers waren op hun post en hielden het doel schoon.

In de tweede helft nam de JO15-2 het heft in handen. Door 1 op 1 te gaan voetballen konden ze vooruit gaan voetballen, op de bal jagen en zodoende veel druk zetten op de JO15-3. Zo’n 15 á 20 minuten lukt dat ook, maar ondanks de drie grote, goed uitgespeelde kansen bleef de stand gelijk, 1-1. Hierna was het de beurt aan de JO15-3 om zich onder druk uit te spelen en het speelbeeld om te keren. Uit een van de mogelijkheden viel de 2-1: een goede aanname, een mooi strak schot en de voorsprong was er weer.

De JO15-2 bleef verzorgd voetbal spelen en de JO15-3 deed lekker mee. Onze complimenten aan de spelers, zowel van de JO15-2 als de JO15-3. De duels tussen de spelers waren goed, lekker fel en geconcentreerd. De keepers werden uitgeprobeerd maar gaven beide weer geen krimp. Ondanks dat beide ploegen vol door streden voor de winst, bleef de stand 2-1.

Het was leuk om te constateren dat de JO15-3 weer een paar stapjes heeft gemaakt op voetbalgebied. Zo blijkt dat je met hard werken, een goede invulling en een hoop plezier een leuke prestatie neer kan zetten. Tevens hebben we iets geleerd over het missen van kansen, want zoveel kregen we er niet t.o.v. de voorgaande wedstrijden en toch scoren we twee keer.

Uiteraard wordt het steeds moeilijker als je hoger gaat voetballen om de prestaties te handhaven, maar proberen kunnen we altijd. Dus op naar de volgende wedstrijd en tegen wie …… geen idee.