• Zaterdag 4 september, 14.30 uur: eerste bekerwedstrijd VV Brielle – Cion

CION stond voor Chevron Is onze Naam en is afgeleid van een oliemaatschappij. Oorspronkelijk heette de club uit Vlaardingen The Red Stars naar de rode ster in het logo en de vlaggen van de Caltex-benzinestations. Toen Caltex overging in Chevron werd de naam C.I.O.N. gekozen. Texaco werd na de volgende overname de nieuwe broodheer. Er voetbalden toen nog nauwelijks werknemers bij de club. Texaco beëindigde na verloop van tijd dan ook de relatie. De club besloot de naam te handhaven, maar dan CION zonder puntjes. De club bestaat al ruim 65 jaar zonder eigen jeugdteams. De eerste 50 jaar voetbalde CION lange tijd in de RVB (Rotterdamse Voetbal Bond). Na de herstructurering van de voetbond kwam CION terecht in de derde klasse KNVB, het wisselde lang de derde met de vierde klasse af.

In maart 2019 brandde de, met Deltasport gedeelde, kantine volledig af en werd er een nieuw eigen onderkomen gebouwd. In het aansluitende seizoen 2019-2020 stond CION met een flink versterkte selectie aan kop in de derde klasse met maar liefst 14 punten los. Corona verstierde echter het kampioenschap, maar op dinsdag 26 mei 2020 kwam het verlossende woord van de KNVB; CION promoveert naar de tweede klasse.

In het seizoen 2020-2021 speelde CION slechts twee competitiewedstrijden en die werden beide verloren. Dit seizoen verwacht CION met trainer Ricky van den Bergh hogere ogen te gooien in de competitie met de diverse versterkingen die zijn neergestreken aan de Kooikersweg in Vlaardingen. De resultaten in de oefenwedstrijden waren nog niet allemaal positief te noemen. CION speelde 1-1 gelijk tegen Zestienhoven, het verloor met 3-0 van Zinkwegse Boys, maar won wel van zowel de zaterdag- als de zondagafdeling van FC IJsselmonde. Nu zeggen de resultaten in oefenwedstrijden niet zoveel, het gaat om het “echie”.

In de selectie van CION voetbalt oud-VV Brielle-lid Joey van der Velden, die indertijd geblesseerd raakte en daardoor helaas niet veel wedstrijden heeft kunnen spelen voor de ploeg uit Brielle.

Vorig seizoen won VV Brielle de drie bekerwedstrijden in de poule. Brielle won met 0-6 van FC Binnenmaas, van DBGC werd met 4-0 gewonnen en het won van Excelsior’20 (zon) met 1-3.

De oefenwedstrijden verliepen dit seizoen best aardig. Er werd gewonnen van Westlandia O21, OVV, Excelsior Maassluis O21 en van ONA. Westlandia (zon) en Zwaluwen wonnen van Brielle en een verdienstelijk gelijkspel werd behaald tegen Barendrecht. Jongstleden dinsdag was het niet al te best en speelde Brielle met 4-4 gelijk tegen derdeklasser Zuidland, dat overigens een prima elftal heeft. De sfeer is goed en er wordt hard getraind.

Binnen de selectie van Brielle kampen best veel spelers met blessures. Hopelijk zijn er tegen CION weer wat spelers hersteld. Hoe dan ook, Brielle moet in staat zijn om de eerste bekerwedstrijd winnend af kunnen sluiten.

Wij zijn benieuwd, u ook? Kom dan zaterdag kijken naar de wedstrijd VV Brielle 1 – CION 1, die begint om 14.30 uur en onder leiding staat van scheidsrechter Van Dijk.

Wedstrijdinformatie

RouteOpen routeplanner
  • Teamstatistieken

Brielle, VV 1