• Zilveren Hoorn toernooi: VV Brielle laat trofee bij V.V. Nieuwenhoorn

  Na de goede wedstrijd met 1-2 winst op ‘s-Gravenzande werd zaterdag de finale Nieuwenhoorn 1 – Brielle 1 gespeeld. Opnieuw een tegenstander van vierde divisie niveau om tegen te voetballen. De wedstrijd stond onder leiding van Ralph Majenburg met als assistenten Ruud Wesdorp en Patrick Borsboom.

  Brielle begon met de volgende spelers: Deshney Hoornweg, Bo van der Gaag, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Daniqué Wolters, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Claudio Santos Silva en Giliomar Leona.
  De wisselspelers waren: Fabian van Benthem, Guylain Gillet, Damian de Jong, Nigel Keehnen, Bob Legierse en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Dean Bos, Vincent Eielts, Joey Gomes, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Merijn Wolters.

  Al snel pakt Brielle het initiatief. Giliomar Leona schiet vanuit een goede positie de bal over het doel na een bekeken pass van Jordy Braber. Claudio Santos Silva sticht gevaar en dat levert Brielle een hoekschop op, maar de bal wordt vervolgens door Nieuwenhoorn weggewerkt. Opnieuw is het beter en sneller combinerende Brielle gevaarlijk, maar dat levert nog geen doelpunt op. Nieuwenhoorn schiet een toegekende vrije trap over het doel van Deshney Hoornweg. Een oogstrelende combinatie van Brielle met als eindstation Lex van Dommelen, maar Lex schiet onvoldoende hard en zuiver in waardoor de doelman van Nieuwenhoorn zijn doel schoon weet te houden.

  Zepp Jacobs schiet naast het doel en aan de andere kant komt het eerste gevaar van Nieuwenhoorn na een vrije trap. Brielle is veel sterker, maar de ene na de andere combinatie strandt in schoonheid en bij Nieuwenhoorn ontstaat er frustratie. De goed mee opgekomen Bo van der Gaag kopt een bal naast het doel. Waar blijft de voorsprong? Aan de andere zijde balverlies op het middenveld en Brielle wordt uitgecounterd. Hamann (Nieuwenhoorn) komt goed voor zijn man en maakt, geheel tegen de verhouding in, de 1-0.

  Na een goede combinatie tussen Jordy Braber en Claudio Santos Silva komt de bal bij Daniqué Wolters, helaas vindt Daniqué de doelman op zijn weg naar succes. Ook de goed spelende Claudio Santos Silva krijgt een dot van een kans, maar ook nu gaat de bal niet tussen de palen. Een afstandschot van Nieuwenhoorn vliegt ruim over de lat en na een soepel uitgevoerde aanval krijgt gelegenheidsspits Claudio Santos Silva een grote kans die wederom verloren gaat.
  Rust: 1-0 voor Nieuwenhoorn.

  Na rust stuurt Giliomar Leona tot tweemaal toe de bal, na een goede individuele actie, naar de verre hoek maar de doelman staat op de juiste plaats. Bob Legierse komt Giliomar Leona vervangen en Kevin van la Parra gaat voorin spelen. Na een vloeiende aanval met Zepp Jacobs en Anthony Piqué komt de bal bij Jordy Braber die vrij voor het doel de bal over de kruising draait. Guylain Gillet komt in het veld voor Claudio Santos Silva.

  Opnieuw komt Jordy Braber in vrije positie voor het doel. Nu stift Jordy de bal over de doelman, die echter snel reageert en de te zacht ingeschoten bal weer pakt. Na een vlot lopende aanval van Brielle is het Kevin van la Parra die de bal vrij voor de doelman ontvangt, maar deze niet lekker mee kan nemen en zo strandt ook deze aanval in schoonheid. Damian de Jong komt Jordy Braber vervangen. Bo van der Gaag wordt middenvelder en Daniqué Wolters gaat kort achter de spitsen spelen. Een goed ingespeelde bal van Lex van Dommelen bereikt Guylain Gillet, die de bal langs de doelman frommelt, maar geen doelpunt, want er wordt gevlagd en gefloten.

  Goed doorgaan van Damian de Jong die ver komt, maar ook hij krijgt de bal niet in het doel. Een kopbal uit een hoekschop van Nieuwenhoorn is een prooi voor Deshney Hoornweg. Uit het niets kopt Hamann van Nieuwenhoorn goed in en de bal valt weer precies goed en zo laat hij Deshney Hoornweg kansloos. Brielle speelt de laatste minuten met de rem erop en een ongelofelijk zure 2-0 nederlaag is een feit.

  Conclusie: Brielle voetbalde bij vlagen uitstekend, maar aan de afronding mankeerde vandaag wel iets. Brielle gaf aan Nieuwenhoorn nauwelijks kansen weg, maar toch wist deze ploeg met snelle counters de overwinning naar zich toe te trekken. Een prima oefenwedstrijd van VV Brielle die mede dankzij het arbitrale trio sportief verliep.

  Dinsdag 23 augustus speelt VV Brielle 1 om 20.15 uur thuis tegen het eveneens in de vierde divisie uitkomende Spijkenisse 1. Komt u ook kijken naar deze hopelijk weer aantrekkelijke oefenwedstrijd?