• Zilveren Hoorn toernooi: VV Brielle wint van FC ’s-Gravenzande

  In Nieuwenhoorn speelt Brielle tegen een oude bekende, namelijk FC ‘s-Gravenzande, een ploeg die momenteel in de vierde divisie uitkomt. Een mooie krachtmeting voor het team van trainer Gijs Zwaan, dat zaterdag nog eenvoudig met 9-2 winst te winnen van derdeklasser OHVV.

  Brielle begon met de volgende spelers: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Tom Sleeuwenhoek en Claudio Santos Silva.
  De wisselspelers waren: Dean Bos, Bo van der Gaag, Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Giliomar Leona en Daniqué Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Merijn Wolters.

  Beide ploegen keken in de eerste helft de kat uit de boom en namen geen risico’s. Het eerste schot richting het doel van Brielle-doelman Nigel Keehnen ging ruim naast. Jordy Braber schiet de eerste kans van Brielle van dichtbij naast het doel. Na een individuele actie van Claudio Santos Silva schiet ook Claudio buiten bereik van de doelman rakelings naast. Langzaamaan werd Brielle dreigender en na een vloeiende aanval weet een speler van ‘s Gravenzande een schot richting doel van Tom Sleeuwenhoek op het nippertje te blokkeren. Als de snelle rechtsbuiten van ‘s-Gravenzande een vrije doortocht krijgt lijkt het duel open te worden gebroken, maar Nigel Keehnen staat goed opgesteld en ook deze bal scheert langs de paal. Zepp Jacobs mikt over het doel na een snelle combinatie en ‘s Gravenzande schiet van grote afstand ruim naast het doel. De doelman van ‘s Gravenzande voorkomt een treffer van de doorgebroken Zepp Jacobs. ‘s Gravenzande komt in de veertigste minuut op 1-0. Na een terugspeelbal maakt Brielle-doelman Nigel Keehnen een zeldzame fout en kon Van Beek van ‘s-Gravenzande de bal simpel binnenschuiven.

  Brielle zet aan en uit een vrije trap van Joey Gomes schiet Kevin van la Parra hard in, maar de bal gaat via een tegenstander naast. De hoekschop levert niets op. De grootste kans voor Brielle komt kort voor rust. Na een actie van Claudio Santos Silva gaat de bal op maat naar Kevin van la Parra die Tom Sleeuwenhoek bereikt. Tom draait zich goed weg, maar hij mikt de bal net naast de kruising. Rust, 1-0 voor ‘s-Gravenzande.
  Na rust spelen de beide ploegen wat aanvallender en kwamen er meer kansen. Bij Brielle kwamen Dean Bos, Daniqué Wolters en Bo van der Gaag binnen de lijnen voor Tom Sleeuwenhoek, Claudio Santos Silva en Joey Gomes.
  Een schot van ’s-Gravenzande vliegt over het doel. Tien minuten na rust valt de verdiende 1-1. Bob Legierse zet goed door en voor. Kevin van la Parra (nu linksbuiten) draait de bal voor het doel en het is Dean Bos die de bal in het net kopt. Damian de Jong komt in het veld voor Bob Legierse en Giliomar Leona lost Kevin van la Parra af. Nigel Keehnen maakt weer een hoop goed, als hij een lastige bal bij een uitval van ‘s-Gravenzande onschadelijk weet te maken.

  Er komt meer ruimte voor Brielle. Zepp Jacobs heeft daar een neusje voor en vanaf de achterlijn zet hij de bal voor. Opnieuw komt Dean Bos op de juiste plaats en weet hij knap te scoren. Met nog ruim een kwartier op de klok staat Brielle met 1-2 voor. De vermoeide Jordy Braber krijgt nog een kans, maar van dichtbij heeft hij niet meer de power op de beslissende te maken. Uitvallen van ‘s-Gravenzande blijven tot het eind gevaarlijk, maar de laatste linie met Damian de Jong, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen en Bo van der Gaag blijft degelijk. Anders was stofzuiger Anthony Piqué er wel om een aanval te elimineren.

  Daniqué Wolters zorgt voor een betere aansluiting van het middenveld en balsnelheid. De goed ingevallen Giliomar Leona levert een hard schot af dat de doelman los moet laten. De alert reagerende Zepp Jacobs pikt de bal op, passeert een tegenstander en mikt de bal langs de doelman. Waarom vervolgens, vanwege buitenspel, het doelpunt geannuleerd wordt, is de omstanders een raadsel. Jammer dat er geen VAR was… Tegenstander ‘s-Gravenzande kopt op het laatst nog een bal uit een hoekschop met een boog over het doel van Nigel Keehnen.
  Brielle gaat door naar de finale tegen jawel gastheer Nieuwenhoorn dat won van Cvv Zwervers.

  Conclusie: collectief een prima prestatie geleverd en het team groeit naar een hoger niveau!

  Zaterdag 20 augustus om 14.30 uur speelt VV Brielle 1 bij en tegen VV Nieuwenhoorn 1 voor de eerste plaats en de fraaie wisselbokaal. Wij verheugen ons op een leuke oefenwedstrijd.